Aston Martin van James Bond verkocht voor $6,4 miljoen

Zij jullie op zoek naar een nieuwe wagen? Wat hadden jullie gedacht van de Aston Martin van James Bond? Het stond te koop en iedereen kan een bod doen op de mooie carrosserie met verborgen wapens, beveiligde wandplaat (zie pic) en de vele verborgen knopjes voor het lanceren van raketten, de nummerplaten automatisch wisselen, het loslaten van spijkers of het spuiten van een olielaag of rookgordijn. Alles wat je goed kan gebruiken om de filevorming in ons land te vermijden. Het voertuig zou een snelheid van 230 km/u. Ik was mijn spaarcenten al aan het tellen, maar ik ga er niet komen want volgens FOX News werd de bolide donderdag verkocht voor 6,4 miljoen dollar.


© RM Sotheby’s

Het is niet de eerste keer dat de 1964 Aston Martin DB5 – die gebruikt werd in films als Goldfinger en Thunderball verkocht werd. In 2006 ging het voertuig ook al onder de hamer maar werd de “springstoel” werd vervangen door een gewone zetel. Daarentegen waren de rest van de gadgets wel aanwezig, weliswaar zonder kogels on de .30 caliber Browning machine guns. Ik vraag me echter af of je met een dergelijk voertuig door onze keuring zou passeren, vooral dan die roterende nummerplaat.

In 2006 werd het voertuig in de staat Arizona verkocht voor 2,09 miljoen dollar. De koper was toen een Europeaan. De verkoper van de auto had in 1970 omgerekend 7500 euro voor de Aston Martin betaald. Er waren toen ongeveer 1500 belangstellenden op de veiling bij RM Auctions afgekomen. In 2011 ging het voertuig onder de hamer voor 4,6 miljoen. Investeren in old timers rendeert dus blijkbaar. Er was nog een andere oude Aston Martin die gebruikt werd in de Bond-films maar deze verdween op mysterieuze wijze op de luchthaven van Boca Raton in Florida en is nog steeds spoorloos.

1 Comment

  1. G45

    ik zou het er toch niet voor over hebben. Mét bondgirl had ik het misschien nog overwogen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *