Destroyer van Nicole Kidman lijkt op Oscar-bait met make-up

Het ziet er naar uit dat Nicole Kidman haar comeback echt wel in de verf wil zetten. Deze week hadden we het nog over Boy Erased (2018), binnenkort is ze te zien in Destroyer (2018), een film die in de trailer wordt geprezen als hét beste werk van de actrice, maar naar verluidt is de film zelf minder indrukwekkend dan de promotie en de make-up, want de MetaScore blijft steken op 64%.

Korte inhoud: ‘Destroyer’ volgt een LAPD-detective, Erin Bell (Nicole Kidman) genaamd, die als jonge agente undercover moest gaan met haar partner Chris (Sebastian Stan) in een bende in de woestijn van Californië met tragische resultaten als gevolg. Wanneer de leider Silas (Toby Kebbell) opnieuw opduikt moet ze haar weg terug zien te vinden via voormalige leden. Ze beseft echter niet dat deze actie haar hele leven voor altijd zal veranderen.

De film werd geregisseerd door Karyn Kusama, die eerder de stinker Æon Flux (2005) had gemaakt die amper 9% kreeg op RT, gevolgd door die andere stinker Jennifer’s Body (2009). De studio’s waren alsvolgt voorzichtig met budgetten en ze maakte dan maar The Invitation (2015) met een productiebudget van 1 miljoen dollar (nog minder dan wat een Belgische film kost). En nog was de film een flop met een recette van 231’737 dollar wereldwijd. En toch blijft ze films maken, en dit is op zich toch wel lovenswaardig. Compleet onbegrijpelijk ook wel.

Op papier lijkt deze Destroyer een winner. Er zal in ieder geval veel te doen zijn om de fysieke transformatie van Nicole Kidman, zoals dat vaak het geval is. Ze lijkt hier buiten de lijntjes te kleuren van wat we van haar doorgaans gewend zijn. Maar als we de vele recensies mogen geloven is deze make-up zowat het enige wat deze neo-noir film te bieden heeft. De make-up ziet er ook veel te dik uit en doet wat denken aan de extravagante look van Johnny Depp als Whitey Bulger in Black Mass (2015). En zoiets kan echt de aandacht wegnemen van het verhaal. Ook al lijkt Kidman er voluit voor te gaan.

Het script komt van Phil Hay en Matt Manfredi, die ook al hebben zitten klooien op Æon Flux of nog erger R.I.P.D. (2013) . Hoe al deze misfits elkaar toch vinden is bijzonder fascinerend en zou een geweldige docu kunnen opleveren.

Toch willen de distributeurs de aandacht opeisen van The Academy met een release-datum op 25 december 2018.

*** Destroyer trailer ***

2 Comments

  1. Jenn

    Wat een bizarre trailer 😀

    Reply
  2. Christopher

    What the fuck did I just watch 😮

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *