Nieuwe Conjuring horror met The Curse of La Llorona

Een film die gepromoot wordt met “Van de producers van xxx” wil eigenlijk twee keer niets zeggen. De marketing-campagne kan er hetzelfde uitzien, maar uiteindelijk is het vooral de regisseur van een film die de stuwende kracht blijft. Deze nieuwe horror The Curse of La Llorona (2019) wordt verkocht als de film van de producers van The Conjuring (2013). Het verschil met andere producties is dat de overlappende producer in deze niemand minder is dan James Wan is, de regisseur van de eerste film. De film wordt echter geregisseerd door Michael Chaves … een nobele onbekende.

Korte inhoud: Een sociaal werkster poogt in 1973 in Los Angeles haar twee kinderen op te voeden. Na verloop van tijd bemerkt ze verontrustende overeenkomsten tussen een zaak waaraan ze werkt en bovennatuurlijke verschijnselen die haar familie teisteren. Ze begint een onderzoek naar het verhaal van een Mexicaanse folklore figuur die bekendstaat als ‘La Llorona’. Deze zou ooit haar kinderen hebben verloren en brengt nu, waar ze ook gaat, ongeluk met zich mee. Het negeren van de angstaanjagende waarschuwing van een moeder in moeilijkheden, verdacht van kinderbedreigingen, belanden een maatschappelijk werker en haar eigen kleine kinderen al snel in een angstaanjagend bovennatuurlijke hel.

De trailer vind ik zelf wel wat onnozel, maar eigenlijk is het meer van een teaser dan een volwaardige trailer. In de hoofdrollen zien we Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Raymond Cruz en opnieuw de terugkeer van de priester Perez, gespeeld door Tony Amendola, die we al eerder aantroffen in Annabelle.

Het script van de film komt van Mikki Daughtry en Tobias Iaconis, twee debuutscenaristen. The Curse of La Llorona zou in april van 2019 moeten uitkomen.

*** The Curse of La Llorona trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *