Annabelle (2014) **½ Blu-ray review

Ik had het reeds in mijn vorige post geschreven, weet ik niet waarom ze deze film hebben toevertrouwd aan een man die heeft bewezen een zwakke regisseur te zijn. En zijn onkunde een pakkend verhaal te vertellen straalt toch ook af op deze Annabelle (2014).

annabelle_2015_blu-ray.jpg

Regisseur John R. Leonetti is van beroep een Director of Photography en over de fotografie valt ook niets op aan te merken. Het is zelfs visueel beter dan The Conjuring (2013), met steadycam shots, dutch angles en geslaagde schrik-effecten.

Korte inhoud: We bevinden ons in het Californië van 1970. John Form (Ward Horton) heeft het perfecte geschenk voor zijn aanstaande vrouw Mia (Annabelle Wallis), een mooie, zeldzame vintage Victoriaanse pop in een zuivere witte trouwjurk. Maar Mia’s vreugde met Annabelle is van korte duur. Tijdens een gruwelijke nacht, wordt hun huis aangevallen door leden van een satanische sekte, die met geweld het paar overmeesteren. Terreur en bloed is niet het enige wat ze achterlaten. De sekteleden hebben ook een vloek uitgesproken op de pop, die bezeten is door een demonische kracht.

Annabelle is de prequel spin-off op het geslaagde The Conjuring van James Wan. Wan had geen tijd om deze film te regisseren gezien hij zijn handen vol had met de shoot van Furious 7 (2015), een een paar keer werd vertraagd omwille van de dood van Paul Walker. Hij bleef wel aan boord van deze productie als producer.

Ook de scenarist, Gary Dauberman, is eigenlijk ook nauwelijks het vernoemen waard. Het verhaal lijkt ook net iets teveel op datgene wat we reeds gezien hebben in de Child’s Play (1988), met dit verschil dat we deze pop niet zien bewegen. Nog een geluk was er actrice Annabelle Wallis om het niveau van deze horrorprent wat op te krikken, … ook al werd ze waarschijnlijk gecast omwille van haar voornaam, want naast haar ervaring als actrice in tv-series had weinigen van haar al gehoord. Enkel spijtig dat ze vaak zo stil spreekt dat je haar nauwelijks hoort.


Annabelle animated pictureAnnabelle animated picture
© Warner Home Video

The Conjuring heeft 20 miljoen dollar gekost op te maken en heeft zo’n 318 miljoen dollar opgebracht. Annabelle heeft slechts 6,5 miljoen dollar gekost, maar toch nog een zeer verdienstelijke 255 miljoen dollar opgebracht. Het zijn dus horrorfilms die hun publiek wel weten te vinden. Maar uiteraard grijpt deze prent uit de zak van alle mogelijke horrorclichés en krijgen we in essentie eigenlijk niets nieuws te zien. Toch vreemd dat al die demonen doorheen de filmgeschiedenis van de haunted house films, verzot zijn op goede suspense en een trage opbouw tot een weergaloze finale. Ook al vond ik The Conjuring net iets slimmer in elkaar steken en was de finale veel beter, kan je niet zeggen dat deze film niet scary is. En dat kan je niet zeggen van de meeste horrorfilms die we voorgeschoteld krijgen de laatste jaren.

Op de Blu-ray zal je geen audio-commentaar vinden van de regisseur – en misschien maar goed ook wat veel zinnige dingen zal die kerel niet te vertellen hebben – maar wel deleted scenes en nog wat interview met de makers. De DVD en Blu-ray komt uit op 11 februari 2015!

rating


Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 9 februari 2015

***Related Posts***
23/08/2014: Annabelle, de spin-off prequel op The Conjuring
15/12/2013: The Conjuring review
07/07/2013: James Wan brengt instant horrorklassieker met The Conjuring

*** Annabelle trailer #2 ***

3 Comments

 1. jerre

  Ik dacht omdat het verbonden was aan The Conjuring het enigszins goed zou zijn. Wat had ik het mis. De verhaallijn was verschrikkelijk en betrapte mij op lachbuien in verschillende scènes. Het ritme, het acteerwerk, het scenario, de dialogen, alles is van b-film niveau. Het ergste van al is dat er een compleet gebrek is aan spanning, laat staan karakter-ontwikkeling. We zijn heel ver weg van The Conjuring.

  Reply
 2. Thierry

  De Chucky films waren leuker.

  Reply
 3. Daan

  Het beste van de film zat in de trailer, voor de rest was het verveling troef. Ik von The Conjuring eigenlijk ook maar een mager beestje.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.