The Little Drummer Girl serie in regie van Chan-Wook Park

Een paar jaar geleden maakten BBC One en AMC furore met de geslaagde serie The Night Manager (2016-2018), een bewerking van de spionageroman van auteur John le Carré. De weg lag dus open voor een nieuwe thriller-serie gebaseerd op een roman van le Carré. Met The Little Drummer Girl duiken we deze keer in de jaren ’70.

Niemand minder dan Oldboy-regisseur Chan-Wook Park (Stoker, Sympathy voor Mr. Vengeance, The Handmaiden) maakt zijn debuut als regisseur van een tv-serie, ook al gaat het hier over een mini-reeks. Opmerkelijk aan de serie is dat hij een geweldige cast heeft verzameld met Michael Shannon, Alexander Skarsgard en Florence Pugh.

Florence Pugh verscheen eerder in The Commuter, Lady Macbeth en Outlaw King en ik ben een grote fan van haar. In de serie speelt ze het karakter van Charlie, een vurige actrice en idealist wiens vastberadenheid wordt getest nadat ze tijdens zijn vakantie in Griekenland de mysterieuze Becker (Alexander Skarsgård) ontmoet. Het wordt al snel duidelijk dat zijn bedoelingen niet zijn wat ze lijken, en haar ontmoeting met hem verstrikt haar in een complex plot bedacht door de spion en meesterbrein Kurtz (Michael Shannon). Charlie speelt de rol van een dubbelagente en het is niet duidelijk waar haar eigen loyaliteit ligt.

Een serie met verschillende lagen geschreven door een meester van het genre, vertolkt door klasbakken en geregisseerd door een talentvol filmmaker, dit kan nooit slecht zijn. Anderzijds hoop ik wel dat deze serie wel iets beter zal zijn dan The Night Manager, want deze kwam eigenlijk maar traag opgang, ook al is die slow burn wel een beetje het handelsmerk van de Tinker Tailor Soldier Spy – auteur. Deze 6-delige serie zou vanaf 28 oktober moeten uitgezonden worden op BBC One.

*** The Little Drummer Girl trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *