Oldboy remake trailer met Josh Brolin

En nu we toch bezig zijn met Aziatische films is hier tevens de trailer van de Amerikaanse remake van de Koreaanse Old Boy (2003) van Chan-wook Park. Er was al lang sprake dat Oldboy (2013) een Steven Spielberg / Will Smith productie zou worden.

oldboy,spike lee,josh brolin,Sharlto Copley,will smith,steven spielberg,Elizabeth Olsen,Chan-wook Park

Nadien kwam Christian Bale in the picture maar hij had er ook geen zin in – evenmin als Clive Owen, Daniel Craig of Colin Firth. Maar uiteindelijk werd het een Spike Lee film met Josh Brolin.

Korte inhoud: De reclameman Joe Doucett (Josh Brolin) wordt ontvoerd en gegijzeld voor 20 jaar in eenzame opsluiting. Toen hij op onverklaarbare wijze wordt losgelaten, begint hij aan een obsessieve missie om te ontdekken wie zijn straf heeft opgezet. Maar zijn onderzoek leidt alleen maar naar een web van samenzweringen en kwellingen.

Voor de vrouwelijke hoofdrol werd de rol aangeboden aan Rooney Mara en Mia Wasikowska, maar beiden hebben geweigerd. De rol ging uiteindelijk naar Elizabeth Olsen. De reden waarom de productie een jaar werd uitgesteld komt niet van al die casting wijzigingen, maar wel van een rechtszaak die werd aangespannen door de eigenaar van de Koreaanse strip waarop de film werd gebaseerd, tegenover DreamWorks. Blijkbaar zou Spielberg de rechten niet hebben gehad. Uiteindelijk zette Spielberg een stap opzij. Uiteindelijk werd er een overeenkomst bereikt met Spike Lee. Voor de rol van de villain koos hij voor Sharlto Copley. En gezien er een zwarte acteur ontbrak werd ook Samuel L. Jackson aan boord gebracht.

Ik wil hier nu niet een discussie voeren of de remake uiteindelijk wel nodig was gezien de zo goed als perfecte Koreaanse versie, maar ik herinner me nog The Departed (2006), die uiteindelijk een veel betere film werd dan de originele Chinese film Infernal Affairs (2002). Het is nog iets te vroeg om nu al een oordeel te vellen. Laten we wachten op de release ergens eind dit jaar.


*** Oldboy (2013) trailer ***

***Related Post***
31/08/2011: Josh Brolin en Christian Bale in Oldboy remake
08/11/2008: Will Smith & Steven Spielberg mikken op Oldboy remake
24/09/2004: Old Boy (2003) review

2 Comments

  1. jonathan

    Nodeloze remake. Heeft mij niets verwonderd dat veel acteurs hebben afgehaakt.

    Reply
  2. Ruben

    Had het erger verwacht. Trailer blijft eigenlijk nog wel dicht bij het origineel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *