Aziatische horror met Rigor Mortis

Dat films uit de States beladen zijn met cgi, daar gaat niemand nog van opkijken, maar dat nu ook de Aziatische horrormarkt deze weg heeft gevonden is toch nog net dat tikkeltje anders. Rigor Mortis (2013) is het regiedebuut van de gevierde acteur Juno Mak, naar een script van Jill Leung en Philip Yung, en de trailer is volgepakt met digitale effecten.

rigor mortis high quality 2013 poster

Korte inhoud: Rogor Mortis is een hedendaagse ode aan de klassieke Chinese vampierenfilms uit de jaren 80. Het verhaal speelt zich af in een luguber en duister appartementencomplex in Hong Kong, waar de plaatselijke bewoners snel vertrouwd zullen worden met de wereld van on-doden in de vorm van vampieren, zombies en spoken. We volgen er het verhaal van Siu-Ho Chin, een voormalige vampieren-jager acteur die niet meer aan de bak geraakt, in een scheiding zit met zijn vrouw en vervreemd geraakt van zijn zoon. Hij neemt zich de kamer 2442 in een sociale woontoren, naar verluidt een spook-appartement. Zijn doel is om een einde te maken aan zijn miserabele bestaan, maar hij wordt hierin gehinderd door de andere “bewoners” van het gebouw, waaronder een taoïstische meester-exorcist, een getraumatiseerde huisvrouw met een tragisch verleden en een schijnbaar goedaardige bejaarde vrouw, die een lege doodskist heeft hangen te midden van haar leefruimte. Ook al is Siu-Ho niet bijgelovig, zal hij zich toch moeten schikken naar een nieuwe onthutsende realiteit.

De film werd gemaakt voor een kleine 2 miljoen dollar, zowat het budget van een gemiddelde Belgische langspeelfilm, en het resultaat is wel indrukwekkend. En dit voor een beginnend regisseur. Wel, eerlijk gebied dat hij de hulp heeft gekregen van Takashi Shimizu, de regisseur van de originele Ju-On 1 & 2 (2002-3), alsook The Grudge (2004) en The Grudge 2 (2006). Hij zal de nog onervaren regisseur wel de knepen van het vak hebben geleerd.

Net zoals bij veel Aziatische producties is de release van de film bij ons nog niet altijd verzekerd. Neemt niet weg dat jullie in ieder geval nu op de hoogte zijn en eventueel kunnen uitkijken voor de mogelijke Blu-ray release. Hieronder kunnen jullie alvast genieten van de niet onaardige trailer.


*** Rigor Mortis trailer ***

1 Comment

  1. miiki

    Een beetje overkill aan effecten, aar intrigeert me wel.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *