Aeon will suck !

Wat vinden jullie van de nieuwe poster voor Aeon Flux? Het is geen meesterwerk, maar de affiche heeft ook al een paar generaties prutswerk achter de rug, met in het prille begin dit. Wat nog meer in het oog springt als de rode oog-piramide, zijn bijvoorbeeld de vooruitgestoken lippen. Tegenwoordig heel trendy met die van Tomb Raider babe, Angelina Jolie. We zien ook de ‘seul contre tous’-touch waar we haar alleen zien staan, terwijl een horde gewapende en gemaskerde “militair”-achtigen op haar afstormen. We zien ook dat het haar opwaait in de wind, wat wijst op het dynamische en tezelfdertijd sensuele karakter van de film. Maar laten we ons niet meteen blind staren, want de kans is groot dat deze film al even boeiend is als een gecensureerde aflevering van de smurfen.

Toch wou de regisseuse met Aeon Flux haar eigen ding doen, en afstappen van de sexy animatie-reeks om uiteindelijk een Kinder Toegelaten-versie af te leveren. De actrice en de regisseuse konden zich ook niet meteen vinden in een Barbarella-achtig hoofdpersonage dat rondliep in strings en hoge laarzen op hakken. Had misschien nog iets kunnen zijn voor Jenna Jameson. Het risico dat haar twee centrale attributen uit de spannende riemen zouden springen, zou ik als kijker nog wel kunnen aanvaarden. Trouwens, het concept van de uitpuilende rondingen die alle aandacht opeisen heeft van Barb Wire tot een kunstwerk verheven…in heel beperkte en kleine obscure kringen wel te verstaan. Maar dan nog, het had voor herhaling vatbaar kunnen zijn!

Maar daar zal dus niets van in huis komen. Het hoofdpersonage wordt aangekleed van kop tot teen met een stoffen pyjama en aangespand korset, een braaf Aziatisch coupke, verhoogde plastieken botjes (noch sexy, noch functioneel, noch mooi) en een pistool op haar rug die door menig westerns is afgeschreven als de minst ideale plaats om een pistool te dragen.

Charlize Theron is een knappe actrice, maar voor deze rol heb ik toch ook mijn bedenkingen. Ik verwachte iemand met iets meer sex-appeal en een ondeugende karaktertrek, in de stijl van Famke Janssen of Kate Beckinsale. Waarom hebben ze trouwens die rol niet gegeven aan Alias-actrice Jennifer Garner? Dat had misschien meteen Elektra (2004) doen vergeten. Maar ja, ze wilden een braaf filmpje maken, maar waarom kiezen ze dan in godsnaam zo’n BarbWire personage? Een beetje zoals Tropical Cancer verfilmen door en met een stel kloosternonnen. Had misschien zelfs nog voor meer opwinding gezorgd dan een oscar-actrice zich uitslooft en bijna haar nek breekt in een vrij dwaze actieprent voor 12-jarige meisjes. Charlize is trouwens momenteel te zien in North Country en begint binnenkort met The Brazilian Job. Aeon Flux blijft haar release-datum steeds verder uitstellen, en volgens de laatste berichten zou de film op 8 februari 2006 in onze zalen verschijnen…en de week erop te koop bij den Delhaize bij aankoop van een pyjama-broek.

***Related Posts***
07/12/2005: Charlize Theron heeft haar oscar…nu ook haar Catwoman
22/07/2005: Aeon Flux bekomen van halsblessure
21/07/2004: HQ pics Charlize Theron

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.