Ocean’s Eight (2018) *** Blu-ray review

Er is niets beters dan een goede heistfilm of om professionals aan het werk te zien tijdens een onmogelijke kraak is altijd wel fascinerend. De Ocean’s Eleven films van Steven Soderbergh waren bovenal ook stijl-oefeningen met een bepaald speech-patroon, een eigen cameravoering en muziek die bleef nazinderen. Het waren “coole” films, ook al waren de twee sequel toch wel een pak minder goed dan het origineel. Nu is de franchise in nieuwe handen en hebben we met Ocean’s Eight (2018) zelfs een compleet nieuwe en vrouwelijke cast.

Korte inoud: ‘Ocean’s Eight’ volgt het leven van Danny Oceans criminele zuster Debbie (Sandra Bullock). Samen met de hulp van haar vrouwelijke rechterhand Lou (Cate Blanchett) probeert ze een team te rekruteren. Ze hebben het doel een diamant te stelen, dat 150 miljoen dollar waard is, tijdens het jaarlijkse Met Gala om een kwaadaardige galeriehouder erbij te lappen. Het team bestaat uit een groep vrouwen met allemaal specifieke skills en worden elk noodzakelijk om deze taak te volbrengen

Met het gewicht van de vorige films op de schouders lag de lat eigenlijk wel hoog voor regisseur Gary Ross (Pleasantville, The Hunger Games). Ik was niet laaiend enthousiast van de twee vorige Oceans en dus hoopte ik dat deze prent de franchise in een nieuwe richting zou sturen. Toch was het wel iets van een teleurstelling. Echt goed of slecht kan je deze prent toch niet noemen. De eerste act van de film deed me bijna in slaap vallen. Het duurt erg lang voordat het verhaal echt op gang komt. Ja, er zijn een paar interessante karakters en sommige grappige momenten, maar de verwachtingen waren toch wel hoger. Het is letterlijk wachten tot ze eindelijk beginnen aan de overal. Daarvoor mist het verhaal de flair die een Soderbergh kon brengen.

De cast is uiteraard leuk om bezig te zien, van Sandra Bullock tot Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Dakota Fanning, Awkwafina tot Sarah Paulson, en zelfs Rihanna tot Mindy Kaling. Hun samenspel is soms wel leuk om te zien. Helaas zijn deze momenten toch beperkt. De actrices geven alles wat ze aangereikt krijgen, maar het script – afgezien van het basisgegeven en de climax – voelde gewoon een beetje generiek aan.© 2018 Warner Bros Home Entertainment

Een groep vrouwen komt samen om een ​​overval te plegen en de omstandigheden zijn in grote lijnen hetzelfde als in de eerste film uit de franchise. De makers hebben eigenlijk niets nieuws met het concept aangevangen, gewoon een gender-switch en daar bleef het bij. Fans van de franchise zullen hier misschien plezier aan beleven, maar voor mij voelde alles behoorlijk middelmatig aan, tot zelfs wat cheesy. Het tempo van de film werkt niet zo goed en muziek wordt vaak gebruikt om saaie scènes wat op te fleuren.

Ocean’s Eight is vandaag beschikbaar op DVD, Blu-ray, UHD en en Video on Demand. Op de Blu-ray staan deleted scenes en making of materiaal. Geen audio-commentaar van de regisseur.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 17 oktober 2018

*** Ocean’s Eight trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *