Jennifer’s Body wordt erop of eronder

Binnenkort zullen we Megan Fox aan het werk zien in Jennifer’s Body (2009), een film waar alle verwachten laag bij de grond liggen gezien de film wordt geregisseerd door Karyn Kusama (Girlfight). Kusama regisseerde 4 jaar geleden Aeon Flux (2005), een draak van een film die tevens een grote financiële ramp betekende voor de producenten. Maar de regisseuse volhard in de boosheid en na een paar sabbatjaartjes komt ze terug met een nieuwe sexy heldin. Het ziet er allemaal veelbelovend uit, maar Aeon was dat ook. Het wordt dus afwachten of deze 41-jarige cineaste haar ultieme girlpower film kan maken.

Korte inhoud: Een cheerleader (Megan Fox) leidt een vrolijk en onbezorgd leventje. Totdat een demon bezit van haar neemt. Haar bezetenheid verandert de tiener in een vleesetend monster. Niemand is meer veilig in haar aanwezigheid. Intussen moet haar beste vriendin (Amanda Seyfried) er voor zorgen dat haar bezetenheid beteugeld wordt. Bovendien hoopt ze informatie te vinden bij een satanische rockband die haar demonische gedrag heeft voorspeld in één van hun rocksongs.

De regisseuse zal het in ieder geval moeten hebben van haar acteurs en haar manier van vertellen, want inhoudelijk is het Mean Girls goes cannibal-plot al even interessant als de eerste beste Studio 100 film. Maar Kusama heeft wel een grote troef in handen. Niemand minder dan Diablo Cody (beloftevolle scenariste van Juno) heeft het scenario geschreven, en dit kan er in ieder geval voor zorgen dat de film iets slimmer is dan wat je zou verwachten na het lezen van de korte inhoud. Ik denk dus niet dat we ons moeten verwachten aan een verstand-op-nul kannibaal slasher, maar eerder een (misschien) meer intimistische prent over meisjes met eetstoornissen. Je weet maar nooit. Hopelijk wordt het dan ook meer een Diablo Cody film dan een Karyn Kusama miskraam. De toekomst zal et uitwijzen.

Cody zei over de film het volgende: “I grew up with horror movies, especially those classic ’80s horror movies with teenagers in peril, adults who don’t listen, women who are either incredibly heroic or incredibly sexy or both. You’ll notice that the last person standing in a horror movie is typically female, which is an interesting part of the genre. I didn’t want to write a modern horror movie. I wanted to write a classic horror movie. I wanted the whole vibe to be 1983, and I think we pulled that off.” Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat Cody enorm betrokken was met de productie en dat kan enkel maar de film ten goede komen.

Is Megan Fox dan geen troef? Volgens mij niet, maar het zal toch wel een bepaald ‘mannelijk’ publiek naar de bioscoop trekken. Maar Charlize Theron in strak latex pakje had in ieder geval niet het gewenste effect. Komt daar nog bij dat Theron een veel betere actrice is dat Megan Fox. Die ene poster met de rode lippen doet in ieder geval enorm denken aan de generiek van True Blood, een serie die zeker zijn plaats heeft in mijn Top 20 TV-Series. Jennifer’s Body komt bij ons uit op 21 oktober 2009.

Update 22/09/2009: Het is dus ‘eronder’ geworden. Blijkbaar heeft de magie van Diablo Cody niet gewerkt want de film is nu al een flop. De prent haalde na één week slechts 7 miljoen dollar en dat is véél te weinig, ook al heeft de film maar 16 miljoen dollar gekost, een bedrag die de film nooit zal kunnen terugverdienen tijdens zijn bioscoop-release in de States. Dit is in ieder geval een streep door de rekening van Megan Fox, alsook van de regisseuse Karyn Kusama, die de zoveelste flop op haar palmares mag zetten.

*** Jennifer’s Body trailer ***

2 Comments

  1. Blackmoon

    ben niet overtuigd van de trailer. Het ziet er allemaal een beetje achterlijk uit. Het ziet er naar uit dat Cody misschien wel een one-trick-pony was. Hopelijk kan ze nog terug naar haar oude baan als stripper.

    Reply
  2. Josh

    wél Fox die gewoon niet kan acteren, PUNT.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *