Warner Bros zet James Gunn op Suicide Squad 2 !

Het grote nieuws van de dag zat er eigenlijk al een paar weken aan te komen en dat is dat regisseur James Gunn, die ontslagen werd door Disney voor Marvel’s Guardians of the Galaxy 3, nu wordt opgepikt door Warner Bros voor DC’s Suicide Squad 2! Dit is niet alleen groot nieuws voor de DC fans maar tevens een uitstekende zaak voor Warner en zijn DCU, die toch wat in het slop zat na de Zack Snyder debacle.


Foto door Clay Enos © 2015 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC

Er waren eerder al berichten dat eventueel Mel Gibson de sequel zou regisseren, maar dit is eigenlijk nog wel beter. Gunn is het soort regisseur die een dergelijk project voldoende slagkracht en arrogantie kan geven wat in de eerste film volledig ontbrak. Warner Bros had ook nog zij oog laten vallen op regisseur Gavin O’Connor, maar hij is nu bezig met het regisseren van de Ben Affleck/Brad Ingelsby film Torrance. De studio heeft nu aan Gunn gevraagd om het script van Suicide Squad 2 te schrijven en dat zal enkel maar resulteren en in hem die de film ook zal regisseren. Volgens de Hollywood Reporter zou het mogelijks zelfs kunnen gaan over een reboot van Suicide Squad, ook al lijkt mij dit twijfelachtig gezien de spin-off films die er zitten aan te komen met crewleden van de eerste Suicide Squad film.

Dit is tevens niet de eerste keer dat DC regisseurs gaat halen bij Marvel. Joss Whedon werd ook al opgepikt voor Justice League (2017), ook al was dat met minder succes. Ook al moeten we er bij vertellen dat Joss op een project werd gezet die grotendeels al was gemaakt door Zack Snyder.

Eén ding in zeker, zowel Kevin Feige als Alan Horn zullen hier nog lang spijti van hebben om de man te ontslaan wiens eerste film 773 miljoen dollar opbracht en de sequel dit bedrag zelf overtrof met 863 miljoen dollar. De eerste Suicide Squad bracht wereldwijd 746 miljoen dollar op maar zowel pers en publiek was niet lovend over deze prent. Dit zou nu wel eens kunnen veranderen met iemand als James Gunn aan boord.

Een andere persoon die verheugd zal zijn met het nieuws is Dave Bautista die het zowat gehad heeft met Disney en nu eigenlijk wel een uitstekende kandidaat zou zijn voor de rol van Bane (zie pic)! Ze moeten zelfs zijn stem niet gaan manipuleren. Alles komt samen met deze zet!


Dave Bautista in Hotel Artemis © 2018 Kinepolis Film Distribution

En met de spin-off film Birds of Prey (2020), waarbij Margot Robbie zal uitpakken met haar antiheld Harley Quinn in regie van Cathy Yan, lijkt de franchise te werken aan een stevige comeback. Daarnaast zien we in deze spin-off ook nog The Huntress (Mary Elizabeth Winstead) en Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) die elk ook nog potentie hebben op hun eigen film. En nu met Gunn zou het ook wel eens kunnen gebeuren dat heel wat castleden van Guardians, die eerder een brief hadden opgemaakt aan het adres van Disney voor de verdediging van de regisseur, nu ook zullen opduiken in DC films.

Het is onduidelijk wie de volgende Guardians-film zal regisseren, hoewel er gespeculeerd wordt dat Thor: Ragnarok‘s Taika Waititi een logische kandidaat zou zijn gezien de onconventionele aard van die prent en de overeenkomsten met de eigenzinnigheid van Guardians. Het is onduidelijk of dat wel of niet zal gebeuren, want welke regisseur wil zijn vingers hier aan verbranden?

2 Comments

  1. Vince

    Bautista zou ook nog wel de rol van Solomon Grundy, Clayface of zelfs Darkseid! Wat een rollercoaster dat James Gunn verhaal 😮

    Reply
  2. KrisKross

    Ik kan niet geloven dat ik dat nu zeg, maar ik kijk uit naar Suicide Squad 2 nadat ik de eerste film echt bagger vond.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *