The Loft heeft zijn Amerikaanse releasedatum te pakken !

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zo heeft The Loft (2014), de Amerikaanse remake van de succesvolle Loft van Bart De Pauw en Erik Van Looy, uiteindelijk zijn Amerikaanse release te pakken. De remake/reboot zal uitkomen op 23 januari 2015. Het is de distributeur Open Road Films die de film zal verdelen op 2000 schermen, wat niet slecht is voor een film die eigenlijk uit het zomer-seizoen werd gebonjourd en waar niemand echt wild van werd.

“Soms moet je geduld hebben en de zaken op hun beloop laten.” heeft Erik Van Looy aan KFD verklaart. “We hebben met The Loft een hobbelig distributie-parcours achter de rug, maar we eindigen met de ‘wide release’ waar we van droomden, een uitstekende releasedatum, en een film die – aldus Open Road Films – helemaal klaar is om de VS en bij uitbreiding de rest van de wereld te veroveren.”


the_loft_2014_pic01.jpg
© Kinepolis Film Distribution

Ook Wouter Vandenhaute van Woestijnvis is verheugd met het nieuws : “Ik ben bijzonder blij voor Erik Van Looy en zijn ploeg. Het is ook een mooie dag voor Woestijnvis. Het is uniek dat een Vlaams productiehuis erin slaagt om een brede release in Amerika af te dwingen, en dat met de remake van een origineel Vlaams script. Het is ongetwijfeld geen toeval dat we dit mogen aankondigen op het moment dat Michaël R. Roskam en Matthias Schoenaerts alomtegenwoordig zijn met The Drop (2014). De enorme creativiteit die hier in de voorbije jaren is opgeborreld begint nu ook internationaal zijn vruchten af te werpen.”

Distributeur Open Road Films werd in 2011 opgericht door de twee grootste Amerikaanse bioscoopexploitanten AMC Entertainment Inc. en Regal Entertainment Group. Ze verdeelden onder meer The Grey (2012) met Liam Neeson en Side Effects (2013) van Steven Soderbergh.

Ook al is januari een beetje van een dumping jaar voor de studio’s – gezien de films dan eigenlijk net buiten de Oscar-nominaties vallen, is het misschien al bij al geen slechte zaak voor een film met klein productiebudget. The Loft zal niet moeten opboksen tegen zwaar geschut en kan misschien zelfs nog hopen op een Top 5 plaats aan de box-office. Maar daarvoor zal er wel wat geld gepompt moeten worden in de marketing, want tot dusver blijven de ‘character-posters’ uit en kan je niet echt spreken van een buzz op diverse fora. Maar van zodra er nieuws is laten we het jullie weten. Ondertussen is het “fingers crossed” voor een geslaagde Amerikaanse première naast het romantisch drama The Age of Adaline (2015) met Blake Lively en Harrison Ford, alsook het regie-debuut van Alex Garland (scanarist van Sunshine, The Beach, 28 Days Later) met Ex Machina (2015). Bij ons komt The Loft uit als opener op het Filmfestival van Gent op 14 oktober 2014 en de dag nadien in gans België.

***Related Posts***
02/02/2015: The Loft van Erik Van Looy flopt in zijn openingsweekend
31/01/2015: The Loft krijgt barslechte kritieken in de States
21/01/2015: The Loft is nog maar eens verschoven
16/12/2014: The Loft van Erik Van Looy krijgt nieuwe filmposters
03/11/2014: The Loft van Erik Van Looy blijft steken op minder dan 100’000 bezoekers in eigen land
17/10/2014: Juryvoorzitter Bret Easton Ellis maakt The Loft met de grond gelijk
15/09/2014: The Loft review
28/06/2014: De release van The Loft wordt nog maar eens uitgesteld
06/08/2013: Release van The Loft voor de zoveelste keer uitgesteld
08/03/2013: De Amerikaanse The Loft wordt andermaal uitgesteld
10/08/2012: Amerikaanse Loft dan toch geen straight-to-dvd film
24/02/2011: Van Looy maakt zijn Amerikaanse Loft versie
26/10/2010: Weinig vernieuwende Loft remake
01/08/2010: Erik Van Looy moet Hollandse Loft-remake redden
22/02/2010: Erik Van Looy geen zin in Hollandse Loft-remake
25/01/2010: Hollandse Loft-remake in de maak
07/06/2008: Erik Van Looy en Bart De Pauw maken film

 


*** The Loft trailer ***

2 Comments

  1. Stef

    Beter laat dan nooit zeker?

    Reply
  2. Gleny Boy

    Oh neen, gaan we die film nog langer moeten meeslepen?! The Drop is deze week in de zalen, wie geeft een moer om The Loft?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *