Anthony Mackie niet tevreden met nieuwe Marvel Cinematic Universe

Het doet me een beetje denken aan Dakota Johnson die een paar maand geleden in haar interviews, nog voor de film in de zalen was en net na de trailer release al afstand nam van Madame Web (2024). Het was misschien niet verstandig ten opzichte van Sony, maar zij vond haar gewoon niet op haar plaats in die film. Nu lijkt Anthony Mackie ook steeds meer afstand te willen nemen van de puinhoop van Captain America 4: Brave New World (2025). Een film die na al zijn reshoots vermoedelijk 500 miljoen moet ophalen om nog maar break-even te zijn.

Mackie was zelf op promotoer voor zijn tv-serie “Twisted Metal” (2023) en kon het toch niet laten om het schril contrast aan te duiden met Marvel waar naar eigen zeggen alle creativiteit in de kiem wordt gesmoord. “Ik zou zeggen dat het Marvel-gedoe compleet anders is, alleen maar omdat het zo’n ruimte van gecontroleerd entertainment is. Er is bijvoorbeeld maar een beperkte bewegingsvrijheid en een beperkte mate van creativiteit die je op tafel kan leggen, omdat Stan Lee ons zoveel heeft gegeven. Terwijl het bij deze Twisted Metal iets hadden van: ‘Er is een jongen en een meisje… let’s go!’ We konden dus echt een wereld eromheen bouwen. En dat is het moeilijke aan het Marvel-universum. Het is alsof je niet echt buiten de lijnen van die stripboeken kunt gaan.”

En dit is niet de eerste keer dat Mackie zijn kritiek heeft geuit op de opkomende MCU film. Eerder had Mackie ook al te kennen gegeven dat hij teleurgesteld was dat Marvel zijn maatje Sebastian Stan die de rol van Bucky Marnes vertolkt, hadden geschrapt uit de film en er vermoedelijk zelfs geen tweede seizoen zal komen van “The Falcon and the Winter Soldier”. En Mackie is trouwens niet de enige waar een kritische noot over de film loslaat, want ook Harrison Ford is niet in de wolken van de productie. Op de set kreeg hij het op zenuwen dat hij zijn “Com’on, let’s shoot this piece of shit.” De productie en crewleden hebben de quote wel willen spinnen maar ik denk niet dat iemand dat zou hebben gezegd op de set van Avengers: Infinity War (2018) of Logan (2017).

Het script van de film was eerder gelekt en niemand vond het blijkbaar goed, dat de productie dan maar heeft besloten om de reshoots te laten schrijven door een andere scenarist en niemand heeft hoge verwachtingen van regisseur Julius Onah, die in wezen geen ervaring heeft met dergelijke films. De film werd opgenomen in maart van 2023 en de release werd nu verschoven naar 14 februari 2025. Het zal nog afwachten worden of deze film niet gewoon dumpt zal worden op Disney+.

1 Comment

  1. Karl

    Het zou me verbazen dat ze deze film in de bioscoop zullen uitbrengen. Ik snap zelfs niet waarom ze deze film wou maken gezien de serie het eigenlijk niet bijzonder goed deed.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *