Ready or Not 2 is in de maak met Samara Weaving

Het was collega Jeff Sneider die het nieuws brak dat er een nieuwe regisseur was gevonden voor de opkomende sequel Ready or Not 2. Naar verluidt zou Adam Robitel de regie overnemen van Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett die de eerste Ready or Not (2019) hebben gemaakt.

© 20th Century Fox Home Entertainment

Het blijft iets bizar dat de oorspronkelijke regisseurs niet opnieuw werden gezet op deze sequel. Ze hebben de twee vorige Scream films gemaakt die nog wel ‘ok’ waren en hebben onlangs hun Abigail (2024) horrorfilm afgewerkt en geen projecten hebben in het vooruitzicht. Adam Robitel is een horrorgeek maar hij heeft tot op heden nog niets gemaakt waarvan ik achterover ben gevallen. Wat ik denk is dat Adam en Matt iets meer willen dan een paar 100 duizend dollar. Vermoedelijk hebben ze met hun Scream films elk 1 miljoen dollar opgestreken en als je weet dat de eerste film 6 miljoen heeft gekost (en 58 miljoen dollar opgebracht wereldwijd), moet je het productiebudget voor de sequel serieus gaan opkrikken – en ik denk niet dat zoiets zal gebeuren. Laten we eerlijk zijn, de surprise-killing-party was een leuke verrassing, en deze verrassing zal er nu wel niet zijn in de sequel. Ik vermoed dat ze zullen doorgaan met Samara als hoofd van de familie sinds ze erin trouwde, en dat ze de traditie zullen willen verderzetten, ook al had de eerste film wel een concreet en geslaagd einde.

De eerste film draaide rond een jonge vrouw die op het punt stond te gaan trouwen met haar rijke vriend. Maar tijdens haar huwelijksnacht werd ze door de familie van haar man uitgenodigd om mee te doen in hun traditie. Maar dan verandert het spelletje in een dodelijk spel waarbij de deelnemers moeten vechten om te overleven. In de hoofdrol straalde de Margot Robbie-kloon Samara Weaving, die één van de meest gevraagde actrices is voor … low budget B-(horror)films. De actrice is zowat een beetje een hedendaagse scream queen aan het worden, maar spijtig genoeg is de kwaliteit vaak ver zoek. Ze kan nu wel tot 4-5 films maken per jaar maar geen enkele zal echt blijven nazinderen. In deze Ready or Not was ze echt wel goed en ik hoop dat ze het misschien over een andere boeg kan gooien.

Deze eerste film was goed maar niet perfect. Mijn grootste probleem was dan de toon vaak alle kanten uitging en er niet echt een consistente sfeer was. Ik vond tevens de antagonisten iets te komisch voor datgene wat ze wilden proberen. Er was naar mijn gevoel ook te veel verhaalexpositie voor iets wat maar 90 minuten duurde. Maar ik ben hoe dan ook benieuwd wat ze ervan zullen maken. Samara Weaving is hun troefkaart.

*** Ready or Not trailer ***

1 Comment

  1. Wachowski

    Samara Weaving is ook de enige reden dat ik het nog zou overwegen deze film te zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *