Samara Weaving vecht voor haar leven in Ready or Not

De Australische actrice Samara Weaving is misschien niet bekend door het grote publiek, maar zij was onlangs nog te zien in de niet onaardige over-the-top horror-komedie The Babysitter (2017) van de crappy filmmaker McG, alsook in de schitterende tv-serie Ash vs Evil Dead. Nu heeft ze de hoofdrol in de R-rated Ready or Not (2019).

© 20th Century Fox Home Entertainment

Korte inhoud: Een jonge vrouw (Samara Weaving) staat op het punt te gaan trouwen met haar rijke vriend (Mark O’Brien). Tijdens haar huwelijksnacht wordt ze voorgesteld aan de familie Le Domas, Becky (Andie MacDowell), Daniel (Adam Brody), Tony (Henry Czerny), Helene (Nicky Guadagni), Emilie (Melanie Scrofano) en Charity (Elyse Levesque). De familie nodigt haar vervolgens uit om deel te nemen aan een oude familietraditie. En dan verandert het spelletje in een dodelijk spel waarbij de deelnemers moeten vechten om te overleven.

De film werd geregisseerd door de hit-and-miss duo Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett (V/H/S, Devil’s Due), en na het zien van de eerste trailer heb ik het gevoel dat die twee echt zijn gegroeid als filmmakers en hier misschien wel hun eerste low budget filmhit te pakken hebben. Zeker wanneer Disney, via 20th Century Fox (waarmee ze R-rated content kunnen uitbrengen) de film heeft opgepikt voor een bioscooprelease. Het script werd geschreven door Guy Busick en Ryan Murphy.

De film heeft wel iets weg van The Purge (2013), met dit verschil dat de slachting zich binnen één gezin afspeelt en het gevaar niet van buiten komt. Anderzijds zit in deze film klaarblijkelijk ook heel wat zwarte humor en cynisme in tegenstelling tot de Purge films die eerder een genre thriller wilde zijn. De film heeft misschien nog meer weg van [Rec]³: Génesis (2012) waar een bruid ook tot het uiterste wordt gedreven om nadien hard terug te slaan. Ready or Not komt op 23 augustus 2019 uit in de States en nadien hopelijk bij ons.

*** Ready or Not trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *