Sienna Miller is een American Woman

Nog geen 40 jaar oud zijn en al een grootmoeder moeten spelen, dat is zonet Sienna Miller overkomen in de opkomende American Woman (2018) van de videoclip-maker Jake Scott, de zoon van Ridley Scott. Dit is tevens haar eerste belangrijke rol sinds The Girl (2012) en deze film heeft niemand gezien.

Korte inhoud: In een klein plaatsje in Pennsylvania wordt een tienerdochter (Sky Ferreira) van een 32-jarige vrouw (Sienna Miller) vermist. Vervolgens is de vrouw op zichzelf aangewezen om haar kleinzoon op te voeden. In de daaropvolgende jaren moet ze allerlei beproevingen doorstaan om het verlies een plaats te geven om uiteindelijk tot de langverwachte ontdekking van de waarheid te komen. Haar goedhartige, zorgzame zuster Katherine (Christina Hendricks) heeft een eigen gezin dat van haar houdt. Het derde lid van het trio is hun moeder Peggy (Amy Madigan) wiens bezorgdheid om Deb zich manifesteert in eindeloos gekibbel en woede. En dan is er nog de love-interest Chris (Aaron Paul) die ze een kans wil geven.

Het script werd geschreven door Brad Ingelsby (Out of the Furnace, Run All Night) en de productie is in handen van papa Ridley Scott die meteen ook zijn eigen Director of Photography John Mathieson op het project heeft gezet. Of het allemaal zal helpen valt nog te bezien, want zijn andere zoon, Luke Scott, had hij ook geholpen met zijn langspeelfilm Morgan (2016) maar van hem horen we niks meer. Dat de 8 miljoen dollar film wereldwijd slechts 8 miljoen dollar heeft opgebracht zal niet geholpen hebben.

Toch denk ik dat deze American Woman een pak volwassener is en meer gefocust op karakter-ontwikkeling in plaats van in te zetten op de look van de film. Op dit ogenblik is het nog niet duidelijk of American Woman bij ons een release zal krijgen, maar op 14 juni 2019 is de film in de States uitgekomen…in slechts 117 bioscopen.

*** American Woman trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *