Ash vs Evil Dead (2016) seizoen 1 op DVD en Blu-ray

Deze “Ash vs Evil Dead” (2016) is echt wel een tv-serie voor de fans van Evil Dead, en het is echt wel genieten van de charismatische anti-held Ashley ‘Ash’ J. Williams gespeeld door niemand minder dan Bruce Campbell. De serie werd gemaakt door Sam Raimi met wie alles is begonnen.

ash_vs_evil_dead_2015_tv-series_poster.jpg

Ash is nog springlevend, en hoewel hij een paar jaartjes ouder is geworden, is hij net zo arrogant en vol zelfvertrouwen als voorheen. En zijn charmes lijken bij de dames nog altijd goed te werken en zo zien we hem in een vuile toilet van een bar de liefde bedrijven met een dame die hij aan de toog heeft opgepikt. Maar spijtig genoeg voor hem eindigt de climax niet meteen in extase. Dit is een Evil Dead serie en we zullen het geweten hebben. De serie zou met Halloween op 31 oktober 2015 in première gaan. Het eerste seizoen telt 10 afleveringen.

Korte inhoud: Bruce Campbell komt terug als Ash, een ouder wordende stock boy en ervaren monsterjager met kettingzaag aan zijn afgesneden hand. De laatste 30 jaar heeft hij iedere verantwoordelijkheid van zich afgewimpeld en is hij geen beetje meer volwassen geworden. Wanneer de mensheid echter op het spel staat na de uitbraak van een Deadite plaag, voelt Ash zich meteen geroepen om de monsters te confronteren.

We hebben er 20 jaar op moeten wachten maar eindelijk is er een vervolg met Bruce Campbell. De laatste Evil Dead (2013) remake was geen slechte film, maar het was toch niet hetzelfde zonder de acteur. En gezien Evil Dead 4 simpelweg niet gefinancierd raakte, is deze serie een leuk alternatief. En kijk, er is ondertussen al een tweede seizoen aan het lopen in de States en die volgend jaar ook wel bij ons zal uitkomen op DVD en Blu-ray..

De serie is een soort follow-up van de 3 films die al bestaan, met voldoende 80’ties slapstick humor en een verkwikkende montage en cameravoering. Raimi kan er niet omheen dat we in een digitaal tijdperk zijn en de visuele effecten omni-present zijn (en in bepaalde gevallen ook een beetje goedkoper). Maar ook al wordt er veel cgi gebruikt, mengt de regisseur alles met praktische effecten, iets wat belangrijk zal zijn voor de toon van de film. Het feit dat de Ash vs Evil Dead een speels karakter heeft en waanzinnig over de top, zet meteen de deur open voor het overmatig gebruik van gore en digitale effecten. In het eerste shot kunnen we het digitale bloed zien uitspatten, om nadien een shot zien met fake bloed en prothesen, om on zo terug te brengen tot de materie.


ash_vs_evil_dead_2015_tv-series_pic01.jpgash_vs_evil_dead_2015_tv-series_pic02.jpg
ash_vs_evil_dead_2015_tv-series_pic03.jpgash_vs_evil_dead_2015_tv-series_pic04.jpg
© 20th Century Fox Home Entertainment

In de rollen zien we ondermeer Jill Marie Jones, Dana DeLorenzo, Lucy Lawless,Mimi Rogers en Mike Edward. En ook al werden er heel wat regisseurs aangesproken voor de regie van de afleveringen (Michael J. Bassett, David Frazee, Michael Hurst, Tony Tilse en Rick Jacobson), merk je echt wel de hand van Sam Raimi. En wanneer Raimi en Campbell samenwerken is het resultaat meestal wel … GROOVY !

***Related Posts***
21/07/2015: Ash vs Evil Dead trailer
23/10/2013: Evil Dead remake review
13/03/2013: Evil Dead 4 wordt Army of Darkness 2
04/01/2015: Red Band Evil Dead trailer
04/05/2007: The Evil Dead volgens Sam Raimi
22/03/2006: The Evil Dead remake in de maak
11/10/2005: All Time Top 10 Best Horror Movies
06/02/2005: Komt er een nieuwe Evil Dead film?
19/11/2004: Evil Dead IV
23/08/2004: Freddy vs Jason vs … Ash?

*** Ash vs Evil Dead trailer ***

2 Comments

  1. Stibbe

    Gaan ze deze reeks niet uitzenden op Netflix? Zou toch moeten…

    Reply
  2. Thanos

    Zalig! Eigenlijk wel goed dat ze een serie hebben gemaakt in plaats van een film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *