Nieuwe red band Evil Dead trailer

Het mag duidelijk zijn dat de nieuwe Evil Dead (2013) remake geen film is voor doetjes. De poster zet in ieder geval de verwachtingen enorm hoog met The Most Terrifying Film You Will Ever Experience. De film werd geregisseerd door de Uruguayaan Fede Alvarez die met deze film zijn debuut maakt. De productie van de film is in handen van zowel Sam Raimi, die het origineel regisseerde en Bruce Campbell, die de hoofdacteur was uit The Evil Dead (1981).

evil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,Jane Levy,Shiloh Fernandez,Jessica Lucas,Lou Taylor Pucci,Elizabeth Blackmore,horror

Korte inhoud: Vijf jongeren komen terecht in een afgelegen vakantiehuisje waar zij iets vreemds ontdekken, een zogenaamd ‘Boek der Doden’. Onbewust van de effecten van dit boek, lezen zij een aantal passages op, hetgeen vervolgens demonische krachten ontketent. Deze duistere krachten nemen één voor één de jongeren over totdat er nog maar ééntje overblijft: Mia (Jane Levy). Zij moet het nu tegen haar eigen vrienden David (Shiloh Fernandez), Olivia (Jessica Lucas), Eric (Lou Taylor Pucci) en Natalie (Elizabeth Blackmore), opnemen om in leven te blijven.

Het heeft een tijdje geduurd alvorens deze film in productie is kunnen gaan. Er was eerst sprake van Evil Dead IV, deze geruchten werden bevestigd in bevestigd in 2005. Maar een jaar later werd er nog maar gesproken over een remake, en 6 jaar later krijgen we dan uiteindelijk een update van één van de beste horrorfilms ooit.

En de red band trailer is al zo aangrijpend als de lugubere poster waarmee ze uitpakken, maar ik heb zelf ook niet meteen ‘andere’ dingen gezien dan in om het even welke hedendaagse horrorfilm. Maar een trailer kan misleidend zijn, dus ik wil gerust de makers het voordeel van de twijfel geven. De film draagt in ieder geval de stempel van Sam Raimi en de regisseur heeft ook indruk gemaakt met zijn kortfilm Panic Attack (2009) (hier kunnen jullie de film zien).

Regisseur Fede Alvarez heeft ook onthuld dat alle gory effecten allemaal van de lokale slager komen en dus niet in elkaar gestoken met CGI. “Er zit geen CGI in de film. Alles wat je ziet is echt, wat erg moeilijk filmen was. We hebben 70 nachten gefilmd, wat erg lang is,” zegt Alvarez in een interview met io9. “Er is uiteraard een logische reden waarom er tegenwoordig zoveel op CGI beroep gedaan wordt. Het is goedkoper en sneller, maar daar heb ik een hekel aan. We hebben een hoop goochel- en illusietrucs onderzocht om onze effecten te maken. Bijvoorbeeld: Hoe laat je iemands arm verdwijnen?”


evil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,jane levy,shiloh fernandez,jessica lucas,lou taylor pucci,elizabeth blackmore,horrorevil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,jane levy,shiloh fernandez,jessica lucas,lou taylor pucci,elizabeth blackmore,horrorevil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,jane levy,shiloh fernandez,jessica lucas,lou taylor pucci,elizabeth blackmore,horror

“Er is een moment waarin een meisje door haar arm moet snijden met een keukenmes. We wisten al voor het filmen dat de camera met een overzichtsshot begint, dat ze het mes pakt, je haar arm ziet, en ze begint te snijden. Je zou denken dat we op een bepaald moment wegkijken met de camera, maar dat doen we niet. Je ziet de arm afbreken en vallen. Het was duidelijk de bedoeling om de grenzen van dergelijke scènes op te zoeken. Ook het einde van de film is erg bloederig. Mijn doel was de bloedigste scene ooit te maken en ik denk dat dat gelukt is.”

Het script van de film komt van de award-winnende Diablo Cody (Juno, Young Adult), die eerder al een affaire had met het horrorgenre met Jennifer’s Body (2009). Dit was niet meteen een geslaagde prent, maar dat had volgens mij minder te maken met de kwaliteiten van het script dan wel met de belabberde regie van Karyn Kusama, die keer al eerder plat op het gezicht ging met Aeon Flux (2005). Hier kan ze enigszins haar imago wat oprikken. Laten we het voor haar in ieder geval hopen. Evil Dead komt bij ons uit op 8 mei 2013.

*** Evil Dead trailer ***

***Related Posts***
04/05/2007: The Evil Dead volgens Sam Raimi
02/01/2006: De nieuwe Evil Dead remake volgens Bruce Campbell
19/11/2004: The Evil Dead IV ?
23/08/2004: Freddy vs Jason vs Ash

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *