Sony niet opgezet met Dakota Johnson’s misprijzen van Madame Web

Het is geleden van Catwoman (2004) dat een comic book film met een budget van over de 80 miljoen dollar zelfs geen 100 miljoen kan ophalen, maar dat is nu ook het geval met Madame Web (2024) die nauwelijks 92 miljoen dollar kon ophalen wereldwijd en zo minstens 70 miljoen in het rood ging en dat is een zware dobber voor Sony.

Komt daar nog eens bij dat de film één van de zwakste ratings heeft op Rotten Tomatoes met 12%! Dat is evenveel als de Megan Fox flop Jonah Hex (2010)! En dat is ook niet leuk voor Sony want ze waanden zich even sterker dan Marvel met hun succesvolle Spider-Man films en animatiefilms, maar ook met hun Venom films, waarvan de laatste toch een half miljard wist te vergaren, terwijl Marvel echt wel aan het ploeteren is na hun eerste MCU. En als dan de hoofdactrice van jou film eigenlijk de minste moeite doet om de film te verdedigen, en er zich zelfs van distantieert.© 2024 Sony Pictures Releasing

Dakota Johnson zegt vaak waar het op staat en naar verluidt zou haar agentschap WME haar in dit project hebben gestort en heeft ze na de eerste trailer van de film dan ook besloten om haar agentschap te verlaten en te kiezen voor de concurrentie met het agentschap CAA. En dat was op zich ook wel een statement. Dakota heeft nu zelfs toegegeven dat ze in de knoei zit met Sony en het team achter Madame Web nadat de bazen bij Sony woedend zijn over haar vele denigrerende publieke optredens te midden van de slechte box office-prestaties. Zeker met quotes als :”Maar het was absoluut een ervaring voor mij om die film te maken. Ik had nog nooit zoiets gedaan. Ik zal waarschijnlijk nooit meer zoiets doen, omdat ik in die wereld geen zin heb. En dat weet ik nu.” Of nog; “Soms teken je in deze branche ergens voor, en het is één ding, en als je het dan maakt, wordt het iets heel anders, en denk je: “Wacht, wat?” En nog; “Helaas ben ik niet verrast dat dit zo is gegaan”.

Nu wordt Dakota er naar verluidt van beschuldigd de film door het slijk hebben gehaald en geen ‘enige verantwoordelijkheid te hebben genomen’ nadat ze had toegegeven dat ze de film zelf niet had gezien – voordat ze verschillende vernietigende uitspraken deed over de productie. Veel mensen bij Sony lijken zelfs te twijfelen aan haar starpower-potentieel, en hoe ze op deze mislukking reageerde, zal haar waarschijnlijk blijven achtervolgen. Maar ook Sydney Sweeney had de draak gestoken met de film op SNL door te veronderstellen dat niemand Madame Web heeft gezien, maar Sony tilt hier minder zwaar aan omdat het een alleenstaand feit was.

Mijn mening hieromtrent is dat ik de oprechtheid van Dakota waardeer, maar ik begrijp ook de teleurstelling van Sony dat hun hoofdactrice geen verantwoordelijkheid neemt voor de film, want ja, Dakota is ook deels verantwoordelijk. De grootste schuld ligt echter bij Sony, te beginnen met de aanstelling van het Morbius scenaristen-duo om de film te schrijven, met name Matt Sazama en Burk Sharpless (dit zijn hun films op RT). Maar anderzijds verwacht je wel dat wanneer acteurs een project aanvaarden, dat ze deze film in de wekend van de release wel gaan ondersteunen. Wat ze nadien doen is van geen belang, maar die eerste weken van een bioscooprelease zijn zo cruciaal. Wat denken jullie?

1 Comment

  1. yves

    het is ook geen actrice waar mannen voor naar de bios zoude ngaan he. geen grote ster en zo gooit ze haar eigen ruiten in

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *