The Watchers van Ishana Shyamalan

De griezelfilms zit blijkbaar in de genen van de Shyamalan-familie want nu pakt de dochter Ishana Shyamalan uit met de horrorfilm The Watchers (2024) van Warner Bros. Of de film ook een Shamalan einde zal hebben valt nog te bezien, maar ik vermoed van wel. De papa heeft duidelijk een grote invloed op zijn dochter gehad. Het gaat over een groep mensen die vastzitten in een bos en er vervolgens achter komen dat ze worden geobserveerd door… iets.

© Warner Bros

Korte inhoud: Dit bos staat op geen enkele kaart aangegeven. Elke auto krijgt pech op de boomgrens. Bij Mina (Dakota Fanning) is het niet anders. Ze blijft gestrand en wordt het donkere bos in gedwongen, waar ze een vrouw aantreft die schreeuwt en Mina aanspoort naar een betonnen bunker te rennen. Terwijl de deur achter haar dichtslaat, wordt het gebouw belegerd door geschreeuw. Mina bevindt zich in een kamer met een glazen wand en een elektrisch licht dat wordt geactiveerd bij het vallen van de avond, wanneer de Wachters boven de grond komen. Deze wezens komen tevoorschijn om hun gevangen mensen te observeren en er gebeuren vreselijke dingen met iedereen die de bunker niet op tijd bereikt.

The Watchers werd geproduceerd door M. Night Shyamalan, maar geschreven en geregisseerd door Ishana Night Shyamalan. De film is gebaseerd op de roman uit 2021 van A.M. Shine. Shyamalan-films zijn meestal originele filmprojecten, dit is dus een adaptatie. Dus in wezen kan je het boek gaan opzoeken en het einde achterhalen, maar het zou wel eens kunnen dat deze film wel een eigen geflipt einde zal krijgen. Net zoals M. Night deed met Knock at the Cabin (2023).

In de andere rollen zien we Georgina Campbell, Oliver Finnegan, en Olwen Fouéré. De muziek werd verzorgd door de talentvolle Abel Korzeniowski. Op 14 juni 2024 komt de film uit in de bioscoop. Ik ben echt benieuwd naar dit regie-debuut.

*** The Watchers trailer ***

1 Comment

  1. Jelle

    Het boek is geweldig ook al liet het me achter met heel wat vragen, benieuwd of de film meer antwoorden zal geven.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *