Rebel Moon – Part 2: The Scargiver hopelijk beter dan Part 1

Netflix keert terug met Rebel Moon – Part Two: The Scargiver (2024). Volgens regisseur Zack Snyder was het eerste deel een gigantisch succes en had het zelfs meer bezoekers dan de Barbie (2023) film. Dat zei hij op de Joe Rogan podcast. Uiteraard is dat compleet van de pot gerukt en kan je streaming helemaal niet gaan vergelijken met bioscoopreleases. Het grootste probleem was dat iedereen de PG-13 versie van de film had gezien en Zack Snyder nog een R-rated versie had die volgens hem veel beter was. Op 19 april 2024 komt het tweede deel uit op Netflix.

© Netflix

Korte inhoud: Wanneer een vredige nederzetting aan de rand van een verre maan wordt bedreigd door de legers van een tirannieke heersende macht, wordt Kora (Sofia Boutella), een mysterieuze vreemdeling die tussen de dorpelingen leeft, hun beste hoop op overleving. Met de taak getrainde strijders te vinden die zich met haar zullen verenigen in het maken van een onmogelijk verzet tegen de Motherworld, verzamelt Kora een kleine groep krijgers: buitenstaanders, opstandelingen, boeren en oorlogswezen uit verschillende werelden die een gemeenschappelijke behoefte aan verlossing en wraak delen. Terwijl de schaduw van een heel rijk neerdaalt op de meest onwaarschijnlijke manen, wordt er een strijd gevoerd over het lot van een sterrenstelsel, en daarbij wordt een nieuw leger van helden gevormd.

De streamer heeft maandag de nieuwe trailer uitgegeven en laat me duidelijk zijn, het is geen Dune film, maar eerder een continuïteit van datgene wat we al gezien hadden. Zack hoopt dat hij nog een derde film kan maken, en dat zal afhangen van de receptie van deze sequel. In de film zien we ook nog Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae en Anthony Hopkins. De muziek voor de film is gecomponeerd door de Nederlandse Junkie XL. Er is ook een “hardcore” verlengde versie die bestaat uit de eerste twee delen van Rebel Moon, maar er is nog niets bekend over een releasedatum.

Er zit vermoedelijk veel meer verhaal in dit deel. We zullen zeker nog veel meer robot Jimmy krijgen en zijn verhaal-arc te zien krijgen, evenals iets meer over Kora en de Motherworld. En Zack kennende, is er meer actie en spektakel en de visuele levendigheid van wat hij doet. Er is absoluut veel meer mythologie en een dieper begrip van de Motherworld en hun bedoelingen, en waar de rebellie mee te maken krijgt. Er was dus gewoon niet genoeg tijd. Het zou een vier uur durende PG-13-film zijn geweest.

Snyder is een beeldjesmaker, geen echte verhalenverteller zoals Villeneuve, Spielberg of zelfs Ridley Scott. Dus wanneer hij een script/project/IP in handen krijgt die al sterk genoeg is (cf. Watchmen) dan zal hij ook in staat zijn op een bangelijke film te maken. Maar een script schrijven vertrekkende van een wit blad is zijn niet zijn forte. Dat hij nu zijn eigen Star Wars film had gemaakt deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Nu blijkt dat Netflix een proces aan zijn been heeft van een game-ontwikkelaar die een bijbel had geschreven over de Rebel Moon wereld waaruit gretig van gebruik zou zijn gemaakt zonder auteursvermelding. Dat zou echter geschreven zijn NA de eerste film dus blijft de vraag in hoeverre dit deel geïnspireerd was door de game-ontwikkelaar. De zaak is ondertussen in de minne geregeld. In ieder geval is deze saga gewoon een meltingpot van Star Wars en Seven Samurai (1954) van Akira Kurosawa.

*** Rebel Moon – Part 2: The Scargiver trailer ***

4 Comments

 1. Thomas

  Het lijkt erop dat hij Star Wars wilde gebruiken omdat het een vooraf opgemaakt IP was en hij geen enkele moeite wilde doen aan gekke dingen zoals een verhaal en gewoon wat slow motion lasergevechten wilde in scène zetten.

  Reply
 2. Alex

  Ik vind de posters en marketing voor deze film geweldig en lijken ze gewoon te negeren dat de eerste film nauwelijks 21% Critic Score had op RT en een slechts een publieksscore van 58%

  Reply
 3. White

  Nog eens 2-3 uur van slow motions 😮

  Reply
 4. Kobe

  Het openingsgevecht in de trailer ziet er behoorlijk slecht uit. Alle kerels met geweren vallen haar aan, terwijl de man met het zwaard achteruit gaat en ook nog eens beweegt alsof hij onder water is, en dat allemaal nog eens in slo-mo.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *