Blik op de nieuwe Star Wars serie The Acolyte trailer

En hier is dan de trailer van de volgende Star Wars-serie, “The Acolyte”, bestemd voor diegene met een Disney+ abonnement. De serie speelt zich ongeveer 100 jaar na de gebeurtenissen in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999) en laat zien hoe de ‘dark side’ opkomt in een tijd van licht. Ten tijde van The Acolyte waren de Jedi minder gecentraliseerd en meer bereid om zich te bemoeien met de zaken van gewone burgers. Dit is in wezen een prequel op de Star Wars prequel-trilogie.

© Disney BeLux Press Office

Korte inhoud: Het verhaal speelt zich afspeelt in het Star Wars-universum aan het einde van het High Republic Era, waar zowel de Jedi als het Galactic Empire op het hoogtepunt van hun invloed stonden. In deze sciencefictionthriller wordt een voormalige Padawan herenigd met haar voormalige Jedi-meester terwijl ze verschillende misdaden onderzoeken – die allemaal leiden tot duisternis die van onder de oppervlakte losbarst en zich voorbereidt op het einde van de Hoge Republiek.

De trailer begint met een Jedi-meester die lesgeeft aan een kamer vol mediterende padawans in de Jedi-tempel, vermoedelijk op Coruscant. De Jedi Master zegt tegen zijn studenten: “Sluit je ogen… je ogen kunnen je misleiden. We moeten ze niet vertrouwen.” Een duidelijke verwijzing naar datgene wat Yoda en Ben Skywalker hebben geleerd in A New Hope en zowat de essentieel is voor een Jedi. We gaan dan naar een bruisend stadje in een buitenaardse wereld, en een mysterieuze figuur in een paars gewaad. Dit is Mae (Amandla Stenberg), en een belangrijk personage in The Acolyte, meegesleurd in een mysterie waarbij de oudste vijanden van de Jedi weer uit de schaduw tevoorschijn komen. We zien even later ook de Jedi master Sol (Lee Jung-Jae) die zijn studenten les geeft en Jedi Master Indara (Carrie-Anne Moss). Let wel, in hun gevechten lijken ze niet meteen naar hun lightsaber te grijpen.

En terwijl de Jedi’s op zoek zijn naar iemand uit hun Orde zien we ook de introductie van een de Wookiee Kelnacca alsook de High Republik karakter Vernestra Rwoh (Rebecca Henderson) en een smuggler genaamd Qimir (Manny Jacinto). De Jedi praten met Moeder Aniseya (Jodie Turner-Smith), beschreven als de leider van een onafhankelijke ‘heksenkring’ die hoge waarde hecht aan het behoud van hun praktijken en overtuigingen. Hoewel ze een geheel nieuw personage is, kunnen al haar gezichtsmarkeringen, haar gebaren en haar ‘Moeder’-titel de hoofden van sommige High Republic-fans beroeren.

De trailer eindigt met een groep Jedi, waaronder Sol, Yord en Jecki (Dafne Keen), in een donkere jungle, waar ze worden geconfronteerd met een rood lichtzwaard dat door de lucht danst, voordat het terugkeert naar de hand van een mysterieus iemand. Wat betreft wie het hanteert, is moeilijk te zeggen. De trailer ziet er goed uit, maar gezien hoe wankel de Star Wars series zijn geweest, zullen we moeten afwachten.

*** “The Acolyte” trailer ***Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *