Alien: Romulus goed bevonden door Ridley Scott en James Cameron

We hebben onze eerste teaser trailer van Alien: Romulus (2024) van Fede Alvarez en nu is het wachten op zijn release op 16 augustus 2024. Naar verluidt zou de film de echte horror terugbrengen naar de franchise nadat Ridley Scott met zijn laatste 2 films toch vooral de filosofische/religieuse kant heeft belicht. Fede is bekend van Evil Dead (2013) en Don’t Breathe (2016) en dat zegt genoeg.

© 20th Century Studios

Korte inhoud: De film is een standalone verhaal dat zich in de tijdlijn afspeelt tussen Alien en Aliens. We volgen een groep jonge mensen op een verre planeet die geconfronteerd worden met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum.

Meer zijn we niet te weten gekomen van het verhaal. Romulus was de legendarische oprichter van Rome en dus lijkt dit wel een verwijzing naar het prille begin van iets, ook al is deze film geen origin story zoals de twee Ridley Scott films. Regisseur Fede Álvarez schreef het script samen met Rodo Sayagues en Ridley Scott is een uitvoerend producent van de film. Álvarez vertelde Scott jaren geleden over zijn idee voor de spin-off film, en Scott nam uiteindelijk contact op en vroeg Álvarez of hij de film wilde maken. De shoot zou 4 maanden in beslag nemen en om het budget te drukken hebben ze gedraaid in studio’s in Boedapest. 21st Century Fox werd overgenomen door de Walt Disney Company, maar gelukkig blijft deze film onder de vlag van Fox en dus R-rated. En als we de makers mogen geloven is het een harde R.

In de cast zien we ondermeer Cailee Spaeny, Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson, Aileen Wu en Spike Fearn. Ridley Scott heeft de film al gezien en hij vond deze geweldig. Hij was ook onder de indruk van de dialogen in de film. En goede dialogen zijn een rariteit geworden in Hollywood, dus dat zou een opluchting zijn. Zelfs James Cameron heeft de film gezien en goed bevonden. Dat stond te lezen op THR: “…de hoog aangeschreven regisseurs achter Alien (1979) en Aliens (1986) – hebben hun liefde voor Romulus al verkondigd. Een film die zich afspeelt tussen hun twee films en daar nauw mee verbonden is.”

*** Alien: Romulus trailer ***


4 Comments

 1. Bram

  Ik denk dat Ridley het verhaal van David en de Engineers in de toekomst wel zal verder zetten en afronden als deze films succesvol zijn. Hij zal dan misschien wel 95 jaar oud zijn maar zolang hij niet over zijn woorden valt als Biden moet dit lukken. Heeft hij trouwens als zijn Oscar voor Beste Regisseur???? Neen!!! Een schande!

  Reply
 2. Morgan

  Prometheus was een geweldige film, net omdat het heel wat frisse ideeën bracht bij deze Alien franchise, de sequel hierop was dan weer crap. Ik weet niet of deze film zal aanslaan maar een terugkeer naar pure horror zonder de science zou wel teleurstellend zijn.

  Reply
 3. Alex

  Ligt misschien aan mij maar al die Alien films trekken toch allemaal op mekaar.

  Reply
 4. Alexander

  Don’t Breathe is wel één van de betere thrillers/horrrors van de laatste jaren, dus ben ik wel hoopvol.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *