Borderlands heeft zijn eerste live-action trailer

Toen ik voor het eerst hoorde van een Borderlands adapatie in 2015 dacht ik dat deze film nooit gemaakt zou worden. De game heeft een echt cartoony stijl en de personages en het universum hebben wel wat weg van Mad Max. Maar kijk, Eli Roth heeft het onmogelijke verwezenlijkt en hier is Borderlands (2024) de film, geschreven door Roth en Joe Crombie.

© Lions Gate Films – design by BOND

Korte inhoud: Lilith (Cate Blanchett), een beruchte outlaw met een mysterieus verleden, keert met tegenzin terug naar haar thuisplaneet Pandora om de vermiste dochter van de machtigste S.O.B. van het universum, Atlas (Edgar Ramírez), te vinden. Lilith vormt een alliantie met een onverwacht team: Roland (Kevin Hart), een voormalige elitehuurling, die nu wanhopig op zoek is naar verlossing; Tiny Tina (Ariana Greenblatt), een wilde tienersloper; Krieg (Florian Munteanu), Tina’s gespierde, retorisch uitgedaagde beschermer; Tannis (Jamie Lee Curtis), de wetenschapper met een zwakke greep op het gezond verstand; en Claptrap (Jack Black), een aanhoudend wijze robot. Deze onwaarschijnlijke helden moeten het opnemen tegen buitenaardse monsters en gevaarlijke bandieten om het vermiste meisje te vinden en te beschermen, dat mogelijk de sleutel tot onvoorstelbare macht in handen heeft. Het lot van het universum

De teaser zegt nog niet al te veel, maar als iemand die de game goed kent moet ik toegeven dat ze de sfeer wel hebben gecapteerd. Ik weet niet of de film goed zal zijn gezien Roth een beetje van een hit-and-miss regisseur is die eigenlijk nog nooit echt is doorgebroken. Maar de cast is in ieder geval ook al knap. Naast bovenvermelde namen zien we ook nog Haley Bennett, Gina Gershon en de Nederlandse krachtpatser van 2m18 Olivier Richters.

De productie van de film heeft wel een hobbelig parcours gehad. In januari van vorig jaar hoorden we dat Tim Miller, bekend van Terminator: Dark Fate (2019), tussenbeide was gekomen om reshoots voor Roth te doen, met toestemming van Roth; hij was op dat moment bezig met het regisseren van Thanksgiving (2023). Zowiezo lijkt het bizar dat hij niet de reshoots zou begeleiden. Het zou wel eens kunnen dat dit een wens van Lions Gate. Dit is een film van +100 miljoen dollar en dus willen ze wel een forse bioscoopreturn. Op 9 augustus 2024 komt de film uit.

*** Borderlands trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *