Lionsgate wil sci-fi game Borderlands verfilmen

Er zitten heel wat veelbelovende game adaptaties in het verschiet, ook al moet de eerste geslaagde game-adaptatie nog gemaakt worden. Maar deze week heeft Lionsgate er nog een game-adaptatie aan toegevoegd waar we naar kunnen uitkijken, met name de verfilming van Borderlands (2009)

Borderlands is een sci-fi-first-person shooter met RPG-elementen ontwikkeld door Gearbox Software en Feral Interactive. Het speelt zich af op een planeet genaamd Pandora waar meerdere kolonies van wezens zich huisvesten. Op de planeet is een groot scala aan mineralen. Als een gevolg stuurt de ‘Dahl Corporation’ een paar ruimteschepen om nederzettingen te beginnen. De planeet Pandora kan je nog het best omschrijven als een dorre woestijn met grotten, nederzettingen en mijnen.


borderlands_2_banner.jpg
© 2K Games

In het game kan je met verschillende wacko personages spelen, elk met hun eigen arsenaal en sterktes. Elk worden ze bijgestaan door een kleine robot genaamd CL4P-TP (“Claptrap”). In het game zijn er tientallen missies die een speler kan uitvoeren op verschillende landsdelen van de planeet. De missies variëren van het stelen van objecten tot het uitschakelen van een tegenstander. Maar de wereld zit vol met tegenstanders, en naast agressieve bendes en gemuteerde wezens, zal de speler ook rivalen moeten uitschakelen die net als hij op zoek zijn naar The Vault, een schatkist die de vinder extreem rijk zal maken.

De wereld doet een beetje denken aan deze van Mad Max met veel woestijn en gekke karakters, de verhaallijnen zijn krankzinnig en de dialogen zijn om van te smullen. Het is tevens een behoorlijk sarcastisch game en in Borderlands 2 (2012) hebben we zelfs een villain genaamd Handsome Jack, wiens ego zo opgeblazen is dat hij zijn thuisbasis heeft volgezet met triomfantelijke beelden van zichzelf. Het is in ieder geval wel een interessant personage om op het witte doek te zien.


borderlands_2_banner02.jpgborderlands_2_banner03.jpg
© 2K Games

Het is de Spider-Man/Iron Man producer Avi Arad die de productie in goede banen zal leiden. De man ontwikkelt daarnaast ook de game-adaptatie van Metal Gear Solid, Mass Effect en Uncharted. Toch lijkt dit mijn geen goedkoop filmproject te zijn, en ik vraag me af of Lionsgate wel de meest geschikte studio is. Lionsgate is Warner of Universal niet, en hun duurste project die ze hebben gefinancierd was The Hunger Games: Catching Fire met 130 miljoen dollar, en dat was gebaseerd op een bestseller met een enorme fanbase. Voor Borderland heb je minstens evenveel budget nodig en dit voor een sci-fi prent die door de brede massa toch niet meteen gekend is. De studio kent ondertussen ook het verhaal van Buena Vista/Disney en hun John Carter (2012) flop. Maar veel zal uiteraad ook afhangen welke filmsterren ze voor deze prent kunnen strikken en welke regisseur dit game tot een knappe film kan vertalen. Misschien eens George Miller bellen of hij geen interesse zou hebben?


*** Borderlands 2 Doomsday trailer ***

1 Comment

  1. Berten

    Veelbelovend op papier maar ik heb meer een Resident Evil gevoel dan een Mad Max: Fury Road film indien ze het kleinschalig zullen aanpakken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *