Cake (2014) *** Blu-ray review

Van alle Friends acteurs heeft Jennifer Aniston (pics) de grootste carrière gehad, ook al was het voornamelijk met komedierollen. Maar nu en dan weet ze ons te verrassen met een dramatische rol en hier met Cake (2014) hebben we misschien haar meest dramatische rol, zo goed als zonder make-up.

cake_2014_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Claire Bennett (Jennifer Aniston) is een cynische vrouw die erin is geslaagd om zich te vervreemden van iedereen in haar leven, met uitzondering van haar trouwe huishoudster, Silvana (Adriana Barraza). Daarnaast raakt ze in de ban van de zelfmoord van Nina Collins (Anna Kendrick), een vrouw uit haar praatgroep, mensen met chronische pijn. En hoe meer details ze te weten komt over de zelfmoord, hoe meer ze begint te worstelen met haar eigen tragedie. Ze bezoekt dan ook de Nina’s weduwnaar Roy (Sam Worthington) om na te gaan wat er precies is gebeurd en zo iets meer grip te krijgen op haar eigen leven.

Met deze film heeft Aniston in ieder geval de mogelijkheid gekregen om haar acteervermogen af te tasten, en ze slaagt er wonderwel in om zowel de fysieke en emotionele angst van een vrouw met chronische pijn weer te geven. Spijtig genoeg brengt het script van Patrick Tobin of zelfs de regie van Daniel Barnz weinig deining in het verhaal en dobbert alles rustig verder zonder grote verrassingen. Het hoofdpersonage komt wel nieuwe karakters tegen zoals een man, Leonard (William H. Macy), die de woede aanwakkert van Claire of een meisje, Becky (Britt Robertson), waarmee Claire sympathiseert. Maar deze figuren worden niet uitgewerkt en verdwijnen al zo snel als ze gekomen zijn.

Eén van de onderwerpen in de film is de impact van drugs en alcohol op het gemoed van een persoon. Het stelt de vraag wat pijnbestrijding betekent; iets wat de pijn kan bedwingen of iets wat de pijn verdoezelt. Mensen willen tegenwoordig een pilletje die meteen de pijn kan bestrijden, maar worden eerder verslaafd aan het middel in plaats dat de medicijnen de oorzaken aanpakken. Maar het beste middel tegen chronische pijn, is om deze pijn een plaats te geven in je leven en er mee om te gaan. De medicatie heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Claire zich volledig ging terugtrekken in haar wereldje.


cake_2014_blu-ray_pic01.jpgcake_2014_blu-ray_pic02.jpgcake_2014_blu-ray_pic03.jpg
© Warner Home Video

We geloven wel in haar pijn en de reden waarom Claire naar de drank grijpt. Ik had het wel iets moeilijker met de scènes waarmee ze seks heeft met de tuinier. Maar alles zie je aankomen van ver en de grote drama-momenten voelen bijzonder getelefoneerd aan. Ook al is het hoofdpersonage intrigerend genoeg om een film te dragen, maar alles zit hem in de manier hoe je een verhaal brengt, en dit was niet de meest gelukkige optie. Het voelt meer aan als een geslaagde tv-film in plaats van een award-winnend drama.

Op 2 september 2015 komt Cake uit op Blu-ray, DVD en VOD. Geen audio-commentaar van de regisseur, maar wel twee making-of filmpjes over het onderwerp van de film en over de cast. Een Cake bestaat uit verschillende lagen, ook al mist dit gebakje wat frosting.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 28 augustus 2015

 


*** Cake trailer ***

2 Comments

  1. Kris

    Na zo’n film wil ik even de gedachte van The Bounty Hunter en Horrible Bosses vergeten. Hopelijk blijft ze dit volhouden.

    Reply
  2. Tom

    Met komedies valt er meer mee te verdienen, dus ik verwacht niet dat ze haar carrière volledig zal omgooien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *