Een Friday the 13th prequel serie en prequel film

De Friday the 13th-franchise krijgt twee reboots in de vorm van de A24 prequel-serie “Crystal Lake” (2024) gebaseerd op een script van Bryan Fuller en een low budget film van Stephen Dodson, ook al genaamd “Crystal Lake” (2024). Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de originele regisseur Sean S. Cunningham die deze film zou maken maar deze plannen zijn op niets uitgedraaid, vermoedelijk omdat de makers geen grote studio hebben kunnen overtuigen en het geld schaars was.

Jason Voorhees – AI creation

Hoe vaak de slechterik uit een klassieke slasher-franchise ook wordt vermoord, ze blijven altijd terugkomen. Het grote succes van de Halloween-reboot van 2018 bracht een geheel nieuwe trilogie voort en bewees dat Michael Myers nog steeds wat leven in zich had. Deze hit werd snel gevolgd door Scream 5 (2022), waarmee de meta-slasher-franchise nieuw leven werd ingeblazen. De film is afgewerkt maar ook de tv-serie van A24 zou intussen gedraaid zijn. Zoals we kunnen zien op Imdb zal het originele Friday-actrice Adrienne King een terugkerende rol spelen in de serie, en King heeft de afgelopen dagen twee updates gedeeld via sociale media. In één bericht op Twitter deelt King een foto achter de schermen van haar eerste schrijversbijeenkomst, terwijl een bericht op Instagram suggereert dat de serie mikt op een première in 2024. Peacock heeft het project een directe seriebestelling gegeven, waarbij “Crystal Lake” wordt beschreven als een “uitgebreide prequel” op de originele Friday the 13th-franchise. Victor Miller, die de originele film in de franchise schreef, zal ook uitvoerend produceren, samen met Marc Toberoff, Rob Barsamian en A24.

Is dit dan een serie die voornamelijk zal draaien rond Mrs. Voorhees gezien zij in de eerste film de moordpartijen had uitgevoerd? Wel neen, het publiek verwacht de man met de hockeymasker Jason Voorhees in een Friday serie, maar veel namen zijn alsnog niet bekend. We weten niet wie Jason Voorhees zal spelen of zijn mogelijke slachtoffers. Ik kan alleen maar hopen dat ze Vera Farmiga hebben gecast voor de rol want zijn zou er voor geknipt zijn. Hoe dan ook heb ik wel vertrouwen in A24 en dit kan wel eens een goede serie worden.

En zoals dat wel vaker gebeurt met franchise films begon dit avontuur met een rechtszaak, die 13 jaar duurde, waarbij Horror inc – de producers van de oorspronkelijke film – hun pleidooi hebben verloren tegenover de scenarist van de oorspronkelijke film, Victor Miller. Miller is één van de producers van deze serie en dit wil dus zeggen dat we in de toekomst misschien nog meer Jason seizoenen of films te zien zullen krijgen. Het feit dat het project ook in nieuwe handen is terecht gekomen is ook wel een goede zaak, want laten we eerlijk zijn, veel goede Jason Voorhees films zijn er niet geweest.

Het positieve nieuws is dat dit in handen is van A24, en die mensen weten hoe ze films moeten maken met beperkte middelen. En naar verluidt zouden er minsten 2 seizoen in de pijplijn zitten: “Als we tien seizoenen krijgen, ga ik een gezamenlijke inspanning leveren om een manier te vinden om rationeel en dramatisch en op de één of andere manier naar de ruimte te gaan”, vertelde Fuller in een interview voor Fangoria. Iets wat ze eigenlijk al eens hadden geprobeerd met Jason X (2001). De serie zal uitgezonden worden op de streamingdienst Peacock ergens in 2024.

1 Comment

  1. johan dulst

    als grote fan van friday the 13th kijk ik daar enorm naar uit en het is goe gevonden dat het rond madame voorhees draait want in de eerste film vond ik dit een top personage.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *