Wordt de afgewerkte Salem’s Lot remake ook afgeschreven?

Zowat alle horrorfans kennen Salem’s Lot (1979), een miniserie geregisseerd door Tobe Hooper en gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King. Vier jaar geleden hebben we een bericht geschreven over een mogelijke remake door Warner Bros. Wel de film is afgewerkt maar Warner heeft de film alsnog niet uitgebracht en gezien de reputatie van de studio de laatste jaren is het nog maar de vraag of ze hier ook niet overwegen om de film in de prullenmand te werpen in ruil voor een belastingaftrek.

Salem’s Lot AI creation from Davian

Korte inhoud: Ben Mears (Lewis Pullman), een schrijver die een deel van zijn jeugd doorbracht in Jerusalem’s Lot, Maine, ook wel bekend als ‘Salem’s Lot’, is na vijfentwintig jaar teruggekeerd om een ​​boek te schrijven over het lang verlaten Marsten House, waar hij een slechte ervaring had als een kind. Hij ontdekt al snel dat er ook een oud kwaad naar de stad is gekomen en dat de bewoners in vampieren zijn veranderd. Hij zweert de plaag van ondoden te stoppen en de stad te redden.

De nieuwe Salem’s Lot (20??) werd geregisseerd en geschreven door Gary Dauberman die na de wat wisselvallige Annabelle Comes Home (2019) zijn tweede film had gemaakt, maar nog steeds wacht op een release. En er zijn geruchten dat de film eigenlijk wel goed zou zijn, maar niemand lijkt te weten op wat Warner wacht. Een dergelijke horrorfilm breng je misschien niet uit in de zomermaanden, en ideaal zou zijn in het najaar, maar zet dan toch de film op een kalender. Ik snap niet waarom er nog geen filmposters zijn opgedoken. Warner creëert op deze manier het gevoel dat ze ‘twijfelen’ over de productie, die nota bene in handen was door horrorproducer James Wan.

In de nieuwe film zijn rollen weggelegd voor Pilou Asbæk, Alfre Woodard, Spencer Treat Clark, Bill Camp, John Benjamin Hickey en Makenzie Leigh. Dit zijn geen echte filmsterren, en dus moet de film overtuigen op een andere manier. Ik ken een aantal van die acteurs en zij hebben zeker al goede vertolkingen neergezet. Dauberman vertelde Den of Geek in juni 2019 dat zijn doel was met de nieuwe versie van Salem’s Lot om vampiers weer angstaanjagend te maken. Hij wil weg van de meer sexy, meer geromantiseerde ondoden die de popcultuur een groot deel van de afgelopen kwart eeuw hebben geteisterd, dankzij alles van “Interview with the Vampire” serie tot de Twilight films en “The Vampire Diaries” serie.

De film werd afgewerkt in 2022 en er was vorig jaar nog speculatie dat Warner de film niet in de bioscoop zou uitbrengen maar zou streamen op hun MAX platform. Deze zet was volgens hen niet de wijten aan de kwaliteit van het product maar wel aan de problemen voor bioscoopfilms met de scenaristen en acteurs staking, maar de film had eigenlijk geen echte filmsterren om veel promotie mee te maken, dus ik snap niet volledig de reden waarom ze de film toen niet hebben uitgebracht. Laten we hopen dat er snel een releasedatum komt en liefst in de bioscoop.

1 Comment

  1. Dominique

    Ik heb het origineel gezien en vond dat één van de meest scary vampierenfilms ooit gemaakt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *