Interview With the Vampire serie is een aangename verrassing

Het is misschien niet de beste serie die ik onlangs heb gezien maar “Interview With the Vampire” (2022) van Rolin Jones, gebaseerd op de romans van Anne Rice, was beter dan verwacht, vooral door de vele genuanceerde karakters en doordat het afstand nam van vele vampieren clichés ten voordele voor drama en conflict. De laatste episode van deze 7 delige serie werd uitgezonden op en het tweede seizoen is al bezig met de voorbereidingen.

Korte inhoud: In het jaar 2022 woont de vampier Louis de Pointe du Lac (Jacob Anderson) in Dubai en probeert hij het verhaal van zijn leven of hiernamaals te vertellen aan de beroemde journalist Daniel Molloy (Eric Bogosian). Het verhaal van Louis begint in New Orleans aan het begin van de 20e eeuw en volgt zijn relatie met de vampier Lestat du Lioncourt (Sam Reid) en hun gevormde gezin, waaronder de jonge tiener Claudia (Bailey Bass). Samen doorstaat de vampierfamilie onsterfelijkheid in New Orleans en daarbuiten. Terwijl het interview doorgaat in Dubai, ontdekt Molloy de waarheid achter het verhaal van Louis.

De cast past heel goed bij elkaar en wordt geholpen door een vloeiende schrijfstijl die heen en weer schakelt, om nog maar te zwijgen van de uitstekende montage. Ik zou kunnen doorgaan en de visuele effecten, de garderobe, het decorontwerp aanbevelen … die allemaal hun werk doen zoals vereist, maar ik ben het meest onder de indruk van de penthouse-opstelling van Louis in Dubai. Een speciale vermelding voor de rode draad van Malloy’s ongelooflijke sarcasme, gebracht door een acteur die door Oliver Stone werd gecast in de aangrijpende Talk Radio (1988) thriller, maar sindsdien niet echt meer op de voorgrond is gekomen. Dit is wat mij betreft zijn grote terugkeer. Hij brengt een zekere humor in de scènes en breekt de spanning precies goed. De manier hoe de cast op elkaar inspeelt voelt heel organisch aan en ik kijk al uit naar het vervolg.

Ik vind het ook erg verfrissend om de rauwe harde realiteit van vampirisme te zien. Het voeren, het moeten opruimen van de lichamen, goed op je hoede te zijn. Niet alle problemen verdwijnen omdat je geweldige krachten hebt. Je bent onsterfelijk maar niet onkwetsbaar. U zult nog steeds een strategie moeten bedenken en uw relaties te onderhouden. Er zijn uiteindelijk nog steeds gevolgen aan bepaalde acties. Het lijkt erop dat Lestat wanhopig op zoek is naar liefde en een gezin, maar zijn vrijheid wil behouden. Liefde, schoonheid, rijkdom, macht en eeuwige jeugd. Al bij al vind ik het fascinerend hoeveel diepgang er is gecreëerd. De kijker wordt toegestaan ​​om te theoretiseren en de verborgen perspectieven te overwegen. Ik hoop dat ze naast de originele verhaallijn uiteindelijk waardevolle rivalen en misschien andere bovennatuurlijke soorten zullen uitwerken in volgende seizoenen.

We weten dat we in seizoen 2 Louis en Claudia zullen volgen in Europa, maar wat gebeurt er met Lestat? Zullen we Sam Reid ooit weer op het scherm zien steigeren? Zal Armand opduiken in Parijs, herbouwend van de oorlog? We weten dat Louis 30 jaar nadat Louis en Claudia zijn ontsnapt, terugkeert naar de Verenigde Staten en Daniel Molloy voor het eerst ontmoet, maar wat gebeurt er tussen die twee momenten? Hoeveel is Daniel nog meer vergeten? Hoeveel meer zal Louis onthullen? Zal Armand ooit de krantenverkoper van de vampiergemeenschap worden door middel van een zelfgeproduceerde podcast? Ik weet niet zeker welke antwoorden we zullen krijgen in seizoen twee, maar ik zal het op de voet volgen.


Review “Interview With the Vampire” (2022)
Recensie door op

Beoordeling: 4 / 5

rating

1 Comment

  1. Winnie

    De eerste aflevering was echt knap. Ik aarzelde een beetje om te kijken omdat ik de boeken al sinds de middelbare school geweldig vind, maar ik vond dit absoluut geweldig. Ik moet de laatste episode nog zien maar ik kijk ook al uit naar het vervolg.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *