Wakanda Forever en Black Adam maken weinig indruk aan de box-office

Wakanda Forever (2022) heeft na 2 weken eindelijk de meet van 400 miljoen dollar wereldwijd bereikt en dit zonder wezenlijke concurrentie. In de States heeft de film hiervan 213 miljoen dollar voor zijn rekening genomen. Het ziet er dus naar uit dat de film het veel minder goed doet dan zijn voorganger. Op hetzelfde ogenblik had Black Panther (2018) een recette van 650 miljoen dollar, en is uiteindelijk gestrand in de States op 700 miljoen dollar. Wereldwijd heeft Black Panther 1,35 miljard dollar opgebracht. Deze Wakanda Forever moet 500 miljoen dollar ophalen voor nog maar een break-even. Zoals de kaarten nu liggen zullen ze dit wel bereiken, zeker met het thanksgiving weekend voor de deur en het feit dat er niks anders te zien is in de bioscoop qua blockbusters. En dat is toch verrassend gezien deze sequel verre van slecht was, en zelfs een verhaal had die op eigen benen stond – ook al vond ik het gehele begrafenisritueel er wel wat over.created by Arifinity

Een andere potentiële blockbuster die naar alle verwachtingen in het rood zal eindigen is Black Adam (2022) en dat is geheel verdiend want deze prent wat geen kl#t@n waard. Wij hebben hier nog 2 sterren op 5 gegeven en dat was dan vooral omwille van een overtuigende bijrol gespeeld door Pierce Brosnan. De film heeft 200 miljoen gekost en moet een slordige 400 miljoen ophalen wereldwijd voor nog maar een break-even, maar na bijna een mand blijft de film steken op 352 miljoen dollar. Wakanda en Black Adam hebben beide een wijde Amerikaanse release gehad in zowat 4400 bioscopen, en dat maakt het allemaal des te pijnlijker.

Aan de andere zijde van het spectrum heeft Top Gun: Maverick (2022) uiteindelijk afgeklopt met een wereldwijde recette van 1,49 miljard dollar. Ook de animatiefilm Minions: The Rise of Gru (2022) heeft verrassend 937 miljoen dollar opgebracht en Jurassic World Dominion (2022) heeft net het plafond van 1 miljard doorbroken.

4 Comments

 1. Magic Mike

  Voor een sequel zonder de hoofdacteur is het een beetje normaal dat de film minder goed presteert. Maar hij wordt hier nu echt wel geholpen door het feit dat Spielberg zijn film heeft verplaatst naar januari. Wat betreft Black Adam is het toch een verrassing dat het zo zwaar flopte gezien Red Notice toch een gigantisch succes was en deze film was echt slecht.

  Reply
  1. Rahmi

   Red Notice werd opgepikt door Netflix en kwam niet uit in de bioscoop, er zijn dus geen box-office cijfers en dus ook geen vergelijking mogelijk, laat staan dat de “kijkcijfers” al betrouwbaar zijn en of ze daadwerkelijk iets vertellen hoe succesvol een film is. De rotzooi die ik soms na 15-20 minuten uitzet op Netflix wordt vermoedelijk ook aanzien als een “kijker”.

   Reply
 2. Stella Artois

  Ik had wel eens het originele script met Chadwick willen lezen. Op basis van de interviews van Coogler had het enigszins vergelijkbaar geweest in termen van Namor als de antagonist. Ik denk dat het altijd de bedoeling was dat hij een zoon zou krijgen en zou rouwen om de 5 verloren jaren van zijn vroege leven of zoiets, maar is wel spijtig dat we dit verhaal niet kunnen zien.

  Reply
 3. Fabian

  Ik heb er nog wel van genoten, geen slechte film.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *