Galactus wordt de Fantastic Four villain

Nadat we al de casting bevestigd kregen (Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach en Joseph Quinn) van de opkomende The Fantastic Four (2025) met een wel heel bizarre Valentijns afbeelding, weten we nu ook wie de villain zal worden van de film, en het is zoals verwacht Galactus.

Hij was voorheen een sterfelijke man (een astronaut genaamd Galan), maar is een kosmische entiteit geworden die planeten consumeert om zijn levenskracht in stand te houden, en een functionele rol speelt bij het in stand houden van de primaire Marvel-continuïteit. Hij is dus niet bepaald de typische megalomane slechterik die de wereld wil veroveren, ook al zou hij later planeten gaan consumeren om in stand te blijven. Net zoals Thanos vertoonde hij geen emotie na het uitroeien van volkeren. Hij heeft een soort Half-God status en bijgevolg is het voortbestaan van leven ondergeschikt aan de wetmatigheid van het universum. Galactus wordt ook vaak vergezeld van de Silver Surfer, die zowat een “gevallen engel” is. En er zou ook nog sprake zijn van een overkoepelende Doctor Doom villain in een cameo, maar dat is alsnog speculatie.

Het ziet er naar uit dat Javier Bardem vermoedelijk gecast zal worden als Galactus en dat zou deze film alleen maar meer prestige geven. En dat mag wel want de franchise heeft niet één flop maar vier flops op zijn naam staan (1994, 2005, 2007 en 2015). De regisseur die van deze franchise een succesverhaal moet maken is Matt Shakman … EEN TV-REGISSEUR … met weinig tot geen langspeelfilm-ervaring. Zowat hetzelfde profiel als S.J. Clarkson die ons misschien wel de zwakste comicbook-film ooit heeft gebracht met Madame Web (2024). Een film die stevent naar een Valentijds openingsweekend-recette van een miezerige 20 miljoen dollar op een productiebudget van 80 miljoen dollar.

De scenaristen voor de film is de wisselvallige Josh Friedman (War of the Worlds, Terminator Dark Fate) en de nobele onbekende Jeff Kaplan die ondermeer Bert and Arnie’s Guide to Friendship heeft gemaakt en nu is overgestapt naar comic book adaptaties. Dus neen, ondanks de veelbelovende cast zit ik nog met héél véél twijfels of dit allemaal goed zal uitdraaien. Op 25 juli 2025 zullen we het allemaal te weten komen.

1 Comment

  1. Accu

    Dus de villain is een half-god die het aan de stol zal krijgen met de Fantastic Four wat uiteindelijk een kwartet van wetenschappers is. Maar ben wel blij dat ze Doom niet hebbn genomen en deze hopelijk later zullen inzetten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *