Een bloederige Eli Roth’s Thanksgiving trailer

Thanksgiving (2023) van Eli Roth is een volledige film gebaseerd op een slasher-parodietrailer uit de film Grindhouse uit 2007 en belooft een horrorervaring in de stijl van begin jaren tachtig. De langspeelfilmversie van Thanksgiving zal op 17 november in de bioscopen te zien zijn, met een met sterren bezaaide cast, waaronder Patrick Dempsey, Gina Gershon, Rick Hoffman naast TikTok-sensatie Addison Rae en stand-up comedian Tim Dillon. Fans kunnen nu de officiële trailer van ‘Thanksgiving’ bekijken en een voorproefje krijgen van Eli Roths visie voor deze retro-geïnspireerde slasher-film.

Korte inhoud: Nadat een Black Friday-rel in een tragedie eindigt, terroriseert een mysterieuze, door Thanksgiving geïnspireerde moordenaar Plymouth, Massachusetts, de geboorteplaats van de beruchte feestdag.

Er waren nog heel wat nep-retrotrailers in de Grindhouse films van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez waar fans van hoopten dat er ook echt een film van zou gemaakt worden. Op de Werewolf Women of the SS (2007) trailer die op ons kanaal staat zijn ondertussen 186k views met 277 commentaren waarvan de meesten hoopvol zijn dat Rob Zombie die film ooit zou maken. Natuurlijk maakte Rodriguez een paar jaar later al Machete (2010) die ook al was gebaseerd op een fake trailer. Ironisch genoeg werd de ooit nepfilm veel succesvoller aan de kassa dan Grindhouse (2006) zelf wat uiteindelijk een enorme flop was. En het is die flop die er met name voor gezorgd heeft dat Werewolf Women nooit het daglicht zag. Mocht Thanksgiving nu een succes blijken te zijn, dan zou er toch opnieuw stemmen opgaan om ook deze film te maken. Hier hebben jullie trouwens een making of van de film.

Over Thanksgiving kan ik eigenlijk niet zo zot veel vertellen buiten dat het een slasher film is geheel in Eli ‘Hostel’ Roth’s gory stijl. Er zijn duidelijke overeenkomsten tussen de nieuwe trailer en de originele Grindhouse-parodietrailer. Dit omvat een persoon in een kalkoenkostuum die meeloopt in een Thanksgiving-parade en, uiteraard, de met een bijl zwaaiende Pilgrim-moordenaar. De nieuwe trailer bevat ook een herinterpretatie van de scène waarin een jonge vrouw op een trampoline springt voordat ze brutaal aan haar einde komt. Een groot verschil is echter de tijdsperiode waarin alles zich afspeelt. De originele trailer zag eruit alsof het een overblijfsel uit de jaren tachtig was. De nieuwe film lijkt ontworpen met de hedendaagse gevoeligheden in gedachten, met veel geliktere cinematografie. Echt “retro” kan je het in ieder geval niet meer noemen. Hoe dan ook, ik vermoed plezier verzekerd voor de +16 jarigen!

*** Thanksgiving trailer ***


2 Comments

  1. Alpha Smurf

    Voelt meer ‘standaard horror slasher’ aan dan ik had verwacht. Ik dacht dat dit de meer horror-komediefilm zou zijn geweest met de ‘grindhouse’-esthetiek.

    Reply
  2. cartoon junkie

    De ‘grind’ is er inderdaad vanaf, zelf het grauwe Hostel kantje.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *