Austin Butler, Jodie Comer en Tom Hardy in The Bikeriders

20th Century Studios heeft de trailer vrijgegeven voor Jeff Nichols‘ aanstaande motorbendedrama The Bikeriders (2023), met in de hoofdrollen Austin Butler, Jodie Comer en Tom Hardy. De film opende op 31 augustus het Telluride Film Festival en kreeg lovende kritieken. De bioscooprelease staat gepland voor 1 december.

Korte inhoud: De film is gebaseerd op het boek met zwart-witfoto’s van Danny Lyon uit 1968 en dus gebaseerd op waargebeurde zaken en vertelt het fictieve verhaal van de motorbende uit het Midwesten in Chicago in 1965, genaamd de Vandals. Austin Butler schittert als Benny, een stilletjes smeulende jongeman die, net als het oudere bendelid en oprichter Johnny (Hardy), onvoorwaardelijk toegewijd is aan de club. Jodie Comer schittert als Kathy, Benny’s vrouw die op jonge leeftijd voor hem viel en worstelt met de gevolgen van Benny’s betrokkenheid bij de groep.

De trailer laat zien dat de bende uiteindelijk betrokken raakt bij criminele activiteiten en laat het geweld zien dat daarop volgde. Het is dus minder een Easy Rider (1969) film dan wel een filmversie van “Sons of Anarchy”. In de andere rollen zien we ondermeer Michael Shannon, Boyd Holbrook, Damon Herriman, Beau Knapp, Emory Cohen en Karl Glusman spelen ook de hoofdrol.

Nichols is de regisseur achter films als Loving (2016) en Mud (2012) en heeft al ervaring opgedaan met het werken aan historische films en filmen in het lokale Midwesten. Hij schreef ook het script. Jeff Nichols verliet tevens A Quiet Place: Day One (2024) om deze film te maken. Wat meteen ook opvalt zijn de accenten in de film. Tom Hardy lijkt hier wel Sean Penn na te bootsen uit We’re No Angels (1989) en op zich vond ik dat wel grappig. Hoe dan ook kijk ik uit naar deze prent.

*** The Bikeriders trailer ***


1 Comment

  1. Tashke

    Dé perfecte cast! Ik ben nog nioet geheel zeker van het spel met accenten en stem-intonatie, maar dit wil ik zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *