Jean-Claude Van Damme als Johnny Cage in Mortal Kombat 1

Toen Mortal Kombat 1 in mei zijn opwachting maakte, onthulde het meteen één van de meest intrigerende details: acteur en vechtsportlegende Jean-Claude Van Damme zou de rol van Johnny Cage vertolken. En vandaag hebben we hiervan al een eerste indruk. Het is eigenlijk hilarisch hoe Van Damme indirect een hand had in het ontstaan van Mortal Kombat. Hij weigerde namelijk op te treden in een eerder voorgesteld arcade-spel van de toenmalige ontwikkelaar Midway, waardoor de inventieve breinen achter Mortal Kombat, Ed Boon en John Tobias, gedwongen werden om hun eigen originele vechtspelproject te creëren.

Maar nu, nauwelijks een week voordat Mortal Kombat 1 uitgebracht zal worden in een vroege release, krijgen we een verrassend eerste glimp van de mussles from Brussels. Aanvankelijk wilden ze een game maken die simpelweg ‘Van Damme: The Arcade Game’ zou heten. Ze waren helemaal wild van films als Bloodsport en Universal Soldier, dus belden ze zijn mensen op en zeiden: “We willen een game maken gebaseerd op Van Damme.” Het is een beetje mysterieus of Van Damme toen weigerde of dat het bericht hem gewoon nooit heeft bereikt. Maar toen waren het gewoon een stel jonge twintigers met een droom om een videospel te maken. Je kunt je voorstellen dat Van Damme misschien heeft gezegd: “Nee, nee, hier doen we niet aan mee. Ze probeerden het een paar keer, hadden wat heen en weer, maar deze keer hebben ze de grote vis aan de haak kunnen slaan.

Deze week hebben NetherRealm en WB Games eindelijk de langverwachte gameplay-trailer uitgebracht voor Jean-Claude Van Damme’s personage, Johnny Cage, in Mortal Kombat 1. In deze epische trailer zien we Van Damme’s personage Johnny in actie terwijl hij het opneemt tegen iconische Mortal Kombat-figuren zoals Raiden, Kung Lao en Geras. Van Damme brengt wat humor met zich mee in zijn rol als “Hollywood Boulevard Johnny” en gooit zelfs een knipoog naar Street Fighter – vergeet niet, hij speelde ooit de rol van Colonel Guile! Maar het hoogtepunt van de trailer is ongetwijfeld de gloednieuwe Fatality van JCVD Cage, waarbij hij zijn tegenstander letterlijk in tweeën hakt met behulp van de deur van een sportwagen.

Het is duidelijk dat het personage van Van Damme in Mortal Kombat 1 teruggrijpt naar zijn gloriejaren uit films als Bloodsport en Kickboxer. Hij draagt bijna exact hetzelfde kostuum als het originele ontwerp van Johnny Cage uit 1992 – compleet met riem, pantoffels en spandex-shorts. Maar Van Damme is niet het enige beroemde gezicht dat schittert in de game. Eerder deze week onthulden de ontwikkelaars dat actrice Megan Fox de rol van Nitara op zich neemt, het vampirische personage uit het “3D-tijdperk” van Mortal Kombat. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen ook John Cena als Peacemaker, Antony Starr als Homelander en J.K. Simmons als de stem van Omni-Man hun opwachting maken in de game. Deze drie personages maken deel uit van het allereerste Kombat Pack van MK1.

De officiële release van Mortal Kombat 1 staat gepland voor 19 september 2023 op Nintendo Switch, PlayStation 5, Windows PC en Xbox Series X. Voor de fanatiekelingen is er vijf dagen vroege toegang beschikbaar via de Premium Edition, die niet alleen de game bevat, maar ook het eerste Kombat Pack en de epische Jean-Claude Van Damme Johnny Cage-skin. Het belooft een knallende comeback te worden voor Mortal Kombat-fans over de hele wereld!

1 Comment

  1. Kons

    Zaaalig ! Nu wil ik wel de filmversie zien van dit 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *