Aquaman and the Lost Kingdom haalt 413 miljoen op

Het Jason Momoa effect is nog niet gaan liggen. Aquaman and the Lost Kingdom (2023), de film die iedereen zag floppen heeft na een maand toch nog 413 miljoen kunnen vergaren aan de box-office en dat is behoorlijk veel voor een comic-book film tegenwoordig. Dat scheelt tevens niet zo zot veel van de box-office recette van Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023).

Hoe is zoiets in hemelsnaam mogelijk als je weet dat een film als The Flash (2023) amper 266 miljoen kon ophalen, en deze film was met Batman en Supergirl! Ja, de film is nog ver weg van de 1 miljard grens die de eerste film kon doorbreken en zal vermoedelijk nog maar net break-even zijn, maar dit is een bijzondere prestatie. Zelfs de eerste Dune (2021) film haalde wereldwijd amper 391 miljoen dollar. Wij hebben er zelf geen verklaring voor buiten op te merken dat december een uitstekende maand is om films uit te brengen en er zo goed als geen concurrentie was in de bioscoop. Zelfs in januari waren er niet meteen veel grote kleppers. Aquaman 2 werd tevens niet zo heel erg veel gepromoot door Warner, dus moet je eens voorstellen wanneer ze wél promotie hadden gemaakt.

En dan is er nog het fenomeen van acteur Jason Momoa die blijkbaar de nieuwe The Rock aan het worden is, maar dan net nog iets meer acteerskills. Op Rotten Tomatoes haalt de film amper 34% van de journalisten maar heeft wel een audience score van 81%. En dat betekent dat het publiek deze film nog niet wou afschrijven ook al had James Gunn dat al gedaan. Jason Momoa komt niet terug als Aquaman maar wel als Lobo, een andere stripfiguur. Maar er zijn nog geen data vastgeprikt? Momoa zou nog de Fast X (2023) sequel inblikken met Vin Diesel – die nog altijd moet zien af te rekenen met een vrouw die hem heeft aangeklaagd voor seksueel misbruik. Momoa zou ook nog opduiken in een Minecraft (2025) film, en de komedie Animal Friends aan de zij van Vince Vaughn, Aubrey Plaza en Ryan Reynolds. Benieuwd wat dat gaat worden.

In ieder geval, in het licht van deze box-office cijfers, kunnen we ons de vraag stellen of James Gunn er goed aan heeft gedaan om alles te willen rebooten. In ieder geval blijft de lat hoog voor Superman Legacy, want stel je maar eens voor dat de film minder presteert dan deze Aquaman sequel.

1 Comment

  1. Stef

    Was echt niet goed, de eerste film was beter.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *