Aquaman and the Lost Kingdom haalt miserabele 28 million op in de States

Wij hebben de film gezien en hebben er eigenlijk weinig tot niks goeds over te vertellen. Bijgevolg zullen we wachten op de Blu-ray release en hopen op een eventuele betere director’s cut om dit alsnog een bespreking te gunnen. Maar we betwijfelen sterk dat het beter zal worden. Ikzelf was al geen al te grote fan van de eerste Aquaman (2018), maar deze Aquaman and the Lost Kingdom (2023) is nauwelijks het bekijken waard. Je had het gevoel dat regisseur James Wan veel plezier moet hebben gehad tijdens de shooting, maar niemand echt de intentie hadden om een wezenlijk knap verhaal te vertellen.

Korte inhoud: Nadat hij Aquaman (Jason Momoa) de eerste keer niet heeft verslagen, zal Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), nog steeds gedreven door de noodzaak om de dood van zijn vader te wreken, voor niets stoppen om Aquaman voor eens en voor altijd neer te halen. Deze keer is Black Manta formidabeler dan ooit tevoren en hanteert hij de kracht van de mythische Black Trident, die een eeuwenoude en kwaadaardige kracht ontketent. Om hem te verslaan, zal Aquaman zich wenden tot zijn gevangengenomen broer Orm (Patrick Wilson), de voormalige koning van Atlantis, om een onwaarschijnlijke alliantie te smeden. Samen moeten ze hun meningsverschillen opzij zetten om hun koninkrijk te beschermen en Aquamans familie en de wereld te redden van onomkeerbare vernietiging.

Aquaman 2 heeft in de States 28,1 miljoen dollar opgehaald in zijn 3-daagse openingsweekend en heeft daarmee het 4de slechtste openingsweekend van alle DC films, en wordt alleen nog geklopt door films die enerzijds een gelijklopende streaming hadden of opgezadeld waren met Covid en gewoon slecht waren, zoals Wonder Woman 1984 (2020) met 16,7 miljoen dollar, The Suicide Squad (2021) met 26 miljoen dollar en Blue Beetle (2023) met 25 miljoen dollar. Ter vergelijking, de eerste Wonder Woman (2017) haalde 103 miljoen dollar op in de States in het eerste weekend en Aquaman haalde 68 miljoen dollar op.

Wereldwijd staat de teller op 108 miljoen dollar. De film moet 430 miljoen dollar opbrengen voor nog maar een break-even en met deze cijfers zal het van een succes mogen spreken als ze 250 miljoen dollar halen. Het enige lichtpuntje die de film heeft is dat ze nu eigenlijk geen competitie hebben in hun tweede releaseweek, dus wie weet is er nog ruimte voor een mirakel. De enige nieuwe film wordt The Color Purple (2023) musical, maar niemand denkt dat deze film veel potten zal breken.

1 Comment

  1. Jamie

    no surprise here…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *