The Gentlemen van Guy Ritchie krijgt een tv-serie

Neem een sigaar en een glas Schotse whisky erbij want volgend jaar zullen we kunnen genieten van een gloednieuwe Britse gangster-serie. De film The Gentlemen (2019), wat zondermeer één van de betere Guy Ritchie films is, krijgt een tv-serie, net zoals “Snatch” en “Lock, Stock…” dat ook zijn geworden.De 8 afleveringen van “The Gentlemen” zouden in 2024 uitkomen op Netflix.

© Netflix

Korte inhoud: Eddie Halstead (Theo James) erft een groot landgoed van zijn vader, maar weet niet dat een groot stuk onderdeel is van een drugsimperium van Mickey Pearson (? Matthew McConaughey ? Giancarlo Esposito ?). Bovendien willen een groot aantal criminele elementen uit de Britse onderwereld een deel van de koek voor zich hebben. Vastbesloten om zijn familie uit hun klauwen te bevrijden, probeert Eddie de gangsters van antwoord te dienen in hun eigen spelregels. En terwijl hij wordt meegezogen in de wereld van de criminaliteit, begint hij er de smaak voor te vinden.

De serie wordt nog steeds geschreven door Guy Ritchie en hij heeft ook de piloot-aflevering geregisseerd om de toon en de stijl vast te leggen. Daarnaast werkt hij ook samen met één van de producers van “Peaky Blinders”, met name Matthew Read. In de cast zien we ondermeer Kaya Scodelario opduiken, naast Daniel Ings, Shane Walker, Joely Richardson, Max Beesley, Leah McNamara alsook een ‘Belgian waiter’ genaamd Liran Nathan.

Maar de meest opvallende terugkeer naar de Guy Ritchie wereld is wel deze van de voormalige professionele voetballer Vinnie Jones. Hun laatste samenwerking dateert van 23 jaar jaar geleden met de film Snatch. Jones’ ruige uitstraling en charisma maakten hem perfect voor rollen als stoere gangster of schurk. Jones staat bekend om zijn kenmerkende kale hoofd en doordringende blik, wat zijn imago als stoere en onverschrokken figuur versterkt. Zijn veelzijdigheid als acteur en zijn opvallende persoonlijkheid hebben bijgedragen aan zijn succes in zowel de sport- als de entertainmentwereld. Ieder jaar is hij wel te zien in één of andere actieprent (weliswaar in het B-circuit) en we kunnen het zelfs tegen hem opnemen in online casino games. Laat hem dan best ook af en toe winnen in Blackjack, want deze kerel wil je niet boos maken.

Guy Ritchie werkt momenteel aan een actiefilm met Henry Cavill, Jake Gyllenhaal en Eiza González, maar ook aan een fictie nazie-oorlogsfilm genaamd The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024). Het vertelt het verhaal van het Britse leger die een kleine groep hooggekwalificeerde soldaten rekruteert om tijdens de Tweede Wereldoorlog nazi-troepen achter de vijandelijke linies aan te vallen. Ook deze film is met Henry Cavill, naast Cary Elwes, Alex Pettyfer, Eiza González, Til Schweiger, Alan Ritchson en Henry Golding. En geloof het of niet, puur voor het geld zou hij ook de Disney sequel Aladdin 2 (2025) maken. Ik snap deze keuze niet van Ritchie maar ook niet van Disney. En gaan ze werkelijk Will Smith hiervoor terug vragen? De toekomst zal het uitwijzen.

*** “The Gentlemen” trailer ***


1 Comment

  1. Anthony

    Blij te zien dat Vinnie Jones terug is. Geweldige acteur!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *