Milly Alcock gecast als Supergirl … zonder regisseur

Comic book films hebben een groot stuk van hun flair verloren na de Endgame (Marvel) en Justice League (DC) saga. De kern van het probleem werd toegeschreven aan de verminderde kwaliteit van scenario’s en de groeiende vermoeidheid omtrent het genre bij het publiek (comic book fatigue). Bij Marvel is het nog steeds zoeken naar het licht en hopen ze dat Deadpool 3 soelaas zal brengen. Voor DC kijkt iedereen uit naar Superman Legacy onder het nieuwe bewind van James Gunn. En nu lijkt hij zelfs al de casting te organiseren voor films die hij NIET zal regisseren.

Milly Alcock gecast als Supergirl (AI)

De rol van een producer omvat het waarborgen dat een productie over de benodigde middelen en een competente ploeg beschikt om een film te realiseren, inclusief de selectie van de regisseur en scenarist. Aan de andere kant is de regisseur belast met het leiden van het creatieve productieproces en draagt hij de verantwoordelijkheid voor de artistieke keuzes. Deze keuzes variëren van de selectie van een Director of Photography tot het bepalen van de cast waar hij mee wil werken. Opmerkelijk is dat James Gunn schijnbaar de rol van de regisseur overneemt door actief betrokken te zijn bij het castingproces, een taak die doorgaans niet tot zijn verantwoordelijkheden behoort. Dit is een ongebruikelijke gang van zaken, vooral omdat er op dit moment nog geen regisseur officieel aan het project verbonden is, ondanks de wijdverbreide speculatie over de mogelijke betrokkenheid van Matthew Vaughn.

Hoewel ik persoonlijk geen groot bewonderaar ben van Vaughn, afgezien van Kick-Ass (2010) en misschien de eerste Kingsman: The Secret Service (2014). Ik loop gewoon niet wild van zijn films (Argylle, The King’s Man, Stardust). Maar op Variety had de regisseur wel laten vallen dat hij dit raar vond dat er gecast werd zonder dat een regisseur betrokken was bij deze keuze. Vaughn zei er meteen bij dat Milly Alcock wel een geweldige keuze was die hij waarschijnlijk ook zou maken, om zo zijn kansen om de film te regisseren niet compleet te ondermijnen.

Kevin Feige heeft niet beslist dat Robert Downey Jr. gecast zou worden als Iron Man, dat was Jon Favreau, tegenin de wil van Marvel die liever Timothy Olyphant in de rol wilden. Stel je voor dat ze deze keuze hadden gemaakt, dan was er misschien zelfs geen Endgame-film. Het illustreert de immense impact van dergelijke beslissingen. Milly Alcock is een voor de hand liggende keuze voor Supergirl. Ze heeft een ietwat mysterieuze uitstraling en is met House of the Dragon een beetje de nieuwe ster aan het worden. En ik vermoed dat James Gunn haar al wil casten in zijn Superman: Legacy film die in 2025 moet uitkomen en hij bijgevolg de creatieve vrijheid neemt in deze casting. Supergirl: Woman of Tomorrow zou ten vroegste eind 2025 moeten uitkomen, als ze VANDAAG al een regisseur kunnen vinden die ‘ok’ is met de castingkeuzes die Gunn hem/haar voorlegt alsook het framewerk waarin hij/zij moet werken. En ik vermoed dat ze op zoek zijn naar een vrouw om deze film te regisseren als had Vaughn vermoedelijk al bezig geweest met de pre-productie.

De grootste teleurstelling moet komen van Sasha Calle wier opkomende superheldencarrière in rook lijkt op te gaan, gedeeltelijk als gevolg van het nieuwe management bij DC en de teleurstellende box-office resultaten van The Flash (2023). Sasha’s vertolking was indrukwekkend, zelfs al was haar rol bescheiden, en persoonlijk ben ik meer gecharmeerd van haar dan van de meer conventionele blondine-uitstraling van Milly Alcock. Maar zoals we Henry Cavill zullen moeten missen als Superman, lijkt het erop dat Sasha ook niet zal terugkeren als Supergirl.

2 Comments

  1. Daan

    Zit iemand te wachten op een zoveelste nieuwe Superman? En supergirl was toch al goed uitgemolken met de tv serie …

    Reply
    1. Stef

      Waarschijnlijk pubers…

      Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *