Marvel overweegt originele cast terug te brengen

Ze zitten met de handen in de haren bij Marvel, want hun films floppen aan de box-office en veel van hun series worden afgevoerd (Inhumans, Iron Fist, Secret Invasion, Ms Marvel, The Punisher, She-Hulk,
The Falcon and the Winter Soldier, Agent Carter, Moon Knight …
). Komt daar nog bij dat Bob Iger een besparingsplan wil doorvoeren met het accent op ‘minder en beter’, de Hollywood staking niet alleen roet in het eten gooit bij de ontwikkeling van projecten maar ook bij de promotie ervan, en dan heb je nog eens hun villain-hoofdacteur die werd opgepakt door de flikken voor mishandeling. Nu overwegen ze zelfs om Kang gewoon te vervangen door Dr. Doom of zelfs om de oorspronkelijke Avengers cast terug te brengen, inclusief Downey als Iron Man.

Dit voelt eigenlijk aan als paniekvoetbal. De baas bij Marvel, Kevin Feige, beseft dat hij ondertussen al zijn opgebouwde krediet heeft verspeeld en als hij Marvel niet opnieuw winstgevend kan maken zal hij binnenkort ook mogen opstappen. Tijdens hun recente Marvel retraite in september was er één onderwerp dat met de snelheid van een bliksemschicht werd besproken, en dat was het gegeven van Jonathan Majors, de acteur die Marvel in zijn sierlijke klauwen wilde nemen voor de volgende fase van het Marvel Cinematic Universe. Maar, oh boy, hier kwam een rechtszaak voor huiselijk geweld. Let wel, we gaan nooit de ware toedracht kennen konden ze niets anders dan even op de rem te duwen, zeker in het huidige klimaat van social media veroordelingen en Cancel Culture.

Majors beweert stellig dat hij hier het slachtoffer is, maar het lijkt erop dat de schade aan zijn glanzende reputatie en de dreigende mogelijkheid om die zaak te verliezen, Marvel heeft laten twijfelen. Het gevolg? Ze moeten nu met een plan B op de proppen komen om de volgende fase van hun grootschalige reeks sequels, spin-offs en series te redden, die oorspronkelijk allemaal gewijd waren aan de schurkachtige Kang de Veroveraar.

Eén van die Plan B scenario’s was om over te schakelen naar een andere schurk uit de comics, zoals Dr. Doom. Maar goed, zelfs zulke radicale plannen brengen hun eigen kopzorgen met zich mee. Jonathan Majors was een opmerkelijke aanwezigheid in het Marvel Cinematic Universe. Hij was tevens het enige goede aan Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023). Hij heeft ons geboeid met zijn vertolking en is zo gepositioneerd als de volgende grote knaller van de franchise, vooral nu we middenin het laatste seizoen van “Loki” zitten. En wat een finale is dat geworden, met Kang als de ster van de show! Er zullen knopen moeten doorgehakt worden.

En van knopen die moeten doorgehakt worden is er ook nog veel onzekerheid over Blade, waarvan onlangs werd aangekondigd dat de film ‘on hold’ werd gezet. En de reden hiertoe is niet zozeer de schrijversstaking dan wel het ontslag van Bassam Tariq die verbonden was als regisseur en uitvoerend producent. Naar verluidt zou Kevin Feige op hem hebben geschreeuwd – iets wat medewerkers niet van hem gewend zijn. Maar volgens bronnen die liever anoniem willen blijven heeft hij het script Stacy Osei-Kuffour willen laten passeren zonder dat iemand er vragen bij kon stellen. Kwatongen beweren dat het script vol “vrouwelijke hoofdrollen” had en Blade eigenlijk een beetje de tweede viool moest gaan spelen.

Feige heeft niet alleen Tariq op straat gezet – ook al wordt het verbloemd als ‘creatieve meningsverschil’ in de online media – daarnaast zien we dat er een nieuwe scenarist werd aangetrokken, met name Michael Green die we nog kennen van zijn werk op de Twentieth Century Fox film Logan (2017). Volgende week komt trouwens The Marvels (2023) uit met vermoedelijk nog meer kopzorgen.

1 Comment

  1. Lucas

    Hun woke politiek is in hun gezicht aan het ontploffen, zelfs de die hard Marvelfans haken af.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *