Geen Dead Reckoning meer voor Mission Impossible

Het ziet er naar uit dat de sequelfilm op Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023) niet alleen wordt uitgesteld naar 23 mei 2025, maar volgens Screen Rant zal ook de ‘part 2’ titel in de prullenmand belanden. De reden zou wel eens de tegenvallende box-office cijfers kunnen zijn, ook al wil niemand dat met zoveel woorden zeggen.

Wereldwijd heeft de film 567 miljoen dollar opgebracht en dat zou voor 99% van de gemaakte films ook een mega-succes zijn. Maar het productiebudget van deze prent is zo uit zijn voegen gebarsten dat ze eigenlijk een slordige 580 miljoen dollar nodig hadden voor nog maar een break-even. Bijgevolg is er een moment van bezinning want als een film als Barbie (2023) jouw voorbijsteekt dan zit je toch wel met iets van een probleem.

Vermoedelijk zal de film nog steeds verder gaan op de gebeurtenissen van de eerste film – want hier waren dus nog heel wat onafgewerkte verhaallijnen, maar misschien zou dit misschien ook het moment zijn om de franchise in schoonheid te eindigen mét een Daniel ‘007’ Craig exit. En je wil op dit moment dan niet doen als Harry Potter en je franchise eindigen met een ‘part 2’ in je titel.

En ja, de scenaristenstaking zal ook wel de productie naar een latere datum hebben verschoven, ook al zou je denken dat ze toch al goed weten waar deze film naar toe moet gaan, gezien er effectief al gedraaid werd in maart van 2022 in Malta, Zuid-Afrika en Noorwegen. Ga je me nu vertellen dat een 300 miljoen dollar film in productie gaat zonder afgewerkt script en is de regisseur Christopher McQuarrie trouwens ook niet de scenarist van de film?

Paramount Pictures heeft vorig jaar een homerun gescoord met Top Gun: Maverick (2022) met zijn recette van anderhalf miljard. Maar ze hebben nadien toch wel heel veel tegenvallende resultaten gehad met films als Babylon (2022), Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023), Transformers: Rise of the Beasts (2023) en vooral ook Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023). Komt daar nog bij dat Ridley Scott vermoedelijk héél véél geld nodig heeft voor de productie van Gladiator 2 (2024). Er zal iemand moeten besparen, zoveel is duidelijk.

4 Comments

 1. Stef

  Ik kan me zelfs niet meer herinneren over wat de eerste film ging, en de film heb ik nog maar een paar maand geleden gezien.

  Reply
  1. Filip

   Het gaat om een AI, die vanalles in werking zet om een nog onbekende reden. Eerste aflevering is de sleutel, tweede zal zijn hoe ze de AI zelf gaan vinden (in die gezonken duikboot).

   Reply
 2. Tieto

  je mag nog zo veel stunts zelf doen en hypen, dat maakt de film niet. Slechtste in de reeks… Zoals ze hier zeggen: het vet is van de soep

  Reply
 3. Filip

  Ik vond die film anders wel kickass.
  Het is waarschijnlijk meer dat velen uitgekeken zijn op franchises. Star Wars, MCU, Indiana Jones,… We beginnen sterk door te hebben wanneer studios hun IP’s beginnen uit te melken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *