Zachary Levi noemt Hollywoodfilms rotzooi

Het is één ding als iemand als Martin Scorsese zegt dat sperheldenfilm eigenlijk pretpark-films zijn, het is iets anders wanneer een acteur uit zo’n “pretpark-film” gaat klagen dat wat uit Hollywood komt niet veel soeps is. Op de Chicago Fan Expo was acteur Zachary Levi niet mals en zei in niet mis te verstane woorden: “Persoonlijk heb ik het gevoel dat het gros van de content die uit Hollywood komt … gewoon rotzooi is – het kan de studio’s niet genoeg schelen om iets echt geweldig te maken voor jullie. Dat doen ze niet”. En het publiek applaudioseerde enthousiast applaus.

En hiermee kreeg de acteur en vleugens en ging verder: “Hoe vaak kijk je niet naar een trailer en denk je: ‘Oh mijn god, dit ziet er zo cool uit!’ Dan ga je naar de film en heb je zoiets van: ‘Was dit wat ik krijg?'”, vervolgde Levi. “Ze weten dat als je eenmaal het kaartje hebt gekocht en je op de stoel zit, ze je geld hebben. En de enige manier voor ons om er iets van te veranderen, is door niet naar dergelijke rotzooi te gaan! We moeten actief weigeren om rotzooi te consumeren. Het zal helpen. Het zal veel helpen!’

Kijk, met alle respect voor Zachary, maar na zijn duikvlucht in de ant-vaxx oceaan op de vooravond van de première van Shazam! Fury of the Gods (2023), en zijn kritiek op de stakingen van scenaristen voor een betere vergoeding en bescherming tegen streamingdiensten en AI, heb ik de indruk dat de man beseft dat zijn carrière zo goed als voorbij is en hij bij het vertrek van het pand nog een paar ramen wil inslaan en een vitrinekast omver gooien, alvorens de voordeur achter zich dicht te slaan. Wie weet ambieert hij nu een loopbaan als stand-up comedy artiest, maar daarvoor is nog veel werk want de man was nooit echt grappig en nog steeds niet. Als er één rotzooi film was in 2023 dan was het zonder twijfel Shazam 2, de film waarvan hij zei dat het een fantastische film was maar dat ofwel de marketing de bal had misgeslagen, de journalisten het blijkbaar verkeerd hebben begrepen of ligt het aan John Wick: Chapter 4 (2023) die als een wervelwind het doek veroverde. Maar zeker niet de kwaliteit van Shazam 2, laat staan zijn eigen inbreng. Het lijkt allemaal een zweem van spiegeling te bevatten.

Wordt er rotzooi gemaakt in Hollwood? Uiteraard, maar dat is uiterst subjectief. Velen zullen vinden dat The Flash (2023) rotzooi was, ik ben van mening dat het misschien wel de beste DC film was in jaren. Anderzijds vind ik Fast X (2023) als een onmiskenbare puinhoop, ongeacht het feit dat de film nog steeds een aanzienlijk publiek weet te trekken. Dit oordeel wordt in belangrijke mate beïnvloed door talloze factoren, zoals persoonlijke voorkeur, de context waarin men de film bekijkt, de affiniteit met het verhaal en/of de cast, en zelfs de verwachtingen die men koestert.

“We moeten actief weigeren om rotzooi te consumeren” lijkt trouwens een halve oproep om films te boycotten of zelfs illegaal te downloaden. En dit is toch wel een heel bedenkelijke zet voor iemand die zich wil uitspreken over de filmsector en daar nog blijkbaar deel van wil uitmaken.

1 Comment

  1. Bjorn

    Lijkt mij ook dat zoiets gewoon na-trappen is van iemand die weet dat hij afgeschreven is.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *