The Continental: From the World of John Wick … zonder John Wick

Ik ben niet 100% overtuigd. De trailer van deze Peacock mini-serie “The Continental: From the World of John Wick” (2023) oogt beter dan ik had verwacht, alhoewel het me niet compleet omver blaast. Mijn belangrijkste bekommernis is dat het meer aanvoelt als een Guy Ritchie vehikel dan als een John Wick-productie. De sfeer die in de trailer wordt gepresenteerd lijkt ver verwijderd van de atmosferische duisternis doordrenkt in verzadigde rode en blauwe tinten die we gewend zijn, en natuurlijk ontbreekt het aan de aanwezigheid van Keanu Reeves en Ian McShane. Op 22 september 2023 wordt de serie gelanceerd, en pas dan kunnen we een werkelijk oordeel vormen.

Korte inhoud: The Continental is een hotelketen over de hele wereld die fungeert als neutraal territorium voor leden van de criminele onderwereld. Ze worden bezocht door vele huurmoordenaars en beruchte moordenaars. In deze serie duiken we terug naar 1970, de beginjaren van de Continental en van Winston (Colin Woodell).

Deze prequel spin-off werd gemaakt door Greg Coolidge, Kirk Ward en Shawn Simmons. De regisseur van de vorige 4 films, de ex-stuntman Chad Stahelski, bleef aan boord als uitvoerend producent, maar hij heeft het nu te druk met zijn 11 filmprojecten die in voorbereiding zijn, waaronder: een remake van Highlander MET niemanbd minder dan Henry Cavill, een adaptatie van één van de beste games ooit met name Ghost of Tsushima, alsook de Tom Clancy adaptatie Rainbow Six met Michael B. Jordan.

Binnen deze trailer krijgen we onder andere een glimp van Mel Gibson te zien. De acteur werd vermoedelijk gecast omwille van zijn charisma en ruwe stem, die doet denken aan die van Ian McShane. Toch blijft het voor mij onzeker of de aanwezigheid van Gibson wel ideaal was voor deze serie. Hij is en blijft een voortreffelijk acteur, maar zijn recente deelname aan talloze minder geslaagde projecten roept twijfels op of hij het vuur kan ontsteken binnen deze cast van twintigers en jonge dertigers. We zien ondermeer Katie McGrath, tot Nhung Kate, Jessica Allain, Adam Shapiro, Peter Greene, Ray McKinnon, Mishel Prada, Marina Mazepa, Claire Cooper, Ben Robson, Jeremy Bobb, Ayomide Adegun en Jeremy Bobb.

De protagonist van deze reeks is de Amerikaan Colin Woodell, die allesbehalve een gelijkenis vertoont met het personage van de Britse Ian McShane. Om te beginnen is hij 1m83 lang, wat maar liefst 12 cm meer is dan McShane. Bovendien klinkt zijn stem niet als die van een Brit. Het blijft een mysterie voor mij waarom ze niet simpelweg een Britse acteur hebben gekozen voor die rol. Het karakteristieke accent van Ian McShane is een wezenlijk onderdeel van het personage, en dat element ontbreekt volledig in deze korte trailer. Nu wil ik niet al te kritisch zijn, maar de dialogen hebben ook niet hetzelfde gevoel als die in een John Wick-film. En dan vraag ik me af, wie heeft er eigenlijk interesse in een uitgebreide achtergrondverhaal van Winston? Het lijkt eerder op een idee dat bedacht is door studiobonzen die zich rond een tafel afvragen hoe ze het John Wick-universum nog verder kunnen uitmelken.

De humor in de trailer werkt naar mijn gevoel niet en de slagen op de beats van de muziek is gepikt uit de trailer van Baby Driver (2017).Desalniettemin, als je even loskomt van het John Wick-verband en de trailer beschouwt als een op zichzelf staande serie, valt er waarschijnlijk wel enig plezier aan te beleven. Vanaf september beschikbaar op Amazon Prime.

*** The Continental: From the World of John Wick trailer ***1 Comment

  1. Olaf

    Ik heb meer interesse in the spin-off film Ballerina. Hopelijk is die trailer net iets meer in de John Wick sfeer.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *