Ghost of Tsushima adaptatie in regie van John Wick regisseur Chad Stahelski

Eén van de meest visueel indrukwekkende videogames van 2020 was zonder twijfel ‘Ghost of Tsushima’ (2020) van Sucker Punch Productions en tevens één van de meest succesvolle. En nu werken Sony Pictures en PlayStation Productions samen om van de game een live-action film te maken die door niemand minder dan John Wick-regisseur Chad Stahelski geregisseerd zou worden. Het was Deadline die met het nieuws kwam.

“We zijn verheugd om samen te werken met Chad en 87Eleven Entertainment om hun visie op het verhaal van Jin op het grote scherm te brengen”, aldus Asad Qizilbash, hoofd van PlayStation Productions, in een verklaring. “We werken graag samen met creatieve partners zoals Chad, die een passie hebben voor onze games, en ervoor zorgen dat we boeiende verfilmingen kunnen maken die onze fans alsook een nieuw publiek kunnen enthousiasmeren.”


© Sucker Punch Productions

Een week geleden hebben we hier zelfs al de Netflix documentaire Age of Samurai: Battle for Japan besproken die tevens geheel in de stijl van Ghost of Tsushima was opgenomen, maar met een visionair als Stahelski aan het roer zullen we zonder twijfel nog meer visueel vertier voorgeschoteld krijgen.

Voor degenen die Ghost of Tsushima nog moeten spelen, het is een actie-avontuur stealth-game gespeeld vanuit het perspectief van een derde persoon. De game biedt een grote open wereld, zonder waypoints, die zonder begeleiding kan worden verkend. Spelers kunnen te paard naar verschillende delen van de wereld reizen. Een item dat als een grijphaak fungeert, is beschikbaar om toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare plaatsen. De game bevat side-quests en niet-speelbare personages waarmee de speler kan communiceren. Een beetje een klassiek Assassin’s Creed set-up. Spelers kunnen directe confrontaties aangaan met vijanden met behulp van wapens zoals een tachi, die ook kan worden gebruikt om een ​​reeks fatale aanvallen uit te voeren na het markeren van specifieke vijanden. Als alternatief stelt het gebruik van stealth het mogelijk om vijanden te ontwijken en ze in stilte te treffen met gereedschappen zoals vuurwerk om afleiding te creëren,= en rookbommen om gealarmeerde vijanden te desoriënteren.

Het vertelt het verhaal van samurai Jin Sakai, het laatste overgebleven lid van zijn clan die wordt achtergelaten om de Mongoolse invasie van het vasteland van Japan af te weren. Het spel is gebaseerd op feitelijke historische gebeurtenissen die plaatsvonden in Japan en het eiland Tsushima in 1274. Ghost of Tsushima is recordhouder als het snelst verkopende first-party games van PlayStation 4, met een verkoop van meer dan 2,4 miljoen exemplaren wereldwijd in de eerste drie dagen van uitgave. Sindsdien heeft de game terecht een heleboel opmerkelijke prijzen verzameld. Een beetje vergelijkbaar met andere populaire games als The Last of Us en Uncharted.

Hoewel er nog geen releasedatum is voor de aankomende film, staat Stahelski op het punt om John Wick 4 (2022) te regisseren en op een gegeven moment aansluiten met John Wick 5, dus we nemen aan dat Ghost of Tsushima nog een tijdje in pre-productiefase zal zitten. Hoe dan ook lijkt het me een dure productie.

1 Comment

  1. Jamie

    Het game is zalig, beste game van de laatste 5 jaar!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *