133 series worden afgevoerd of afgerond in 2022

Vandaag bestaan er zowat 700 series, verspreid over diverse platformen, gaande van Netflix, NBC, CBS, Showtime, HBO, Hulu, Peacock, Apple TV+, Paramount+, Disney+ tot ABC Starz, The CW en ga zomaar verder. Dat is echt wel een gigantische hoeveelheid van content en elke dag verschijnen nieuwe afleveringen. Maar gezien het grote aanbod moeten studio’s en streamingdiensten elke maand een evaluatie maken van de leefbaarheid van elk van deze series. Volgens recente cijfers van RT zouden 133 series ofwel zijn geschrapt of aan het einde van hun relaas gekomen, zoals “Ozark”, “Better Call Saul”, “Stranger Things”, “The Walking Dead”, “The Umbrella Academy” of “Peaky Blinders” wiens verhaal op het einde was geraakt of afgrond zal worden met laatste seizoen.

De plannen voor een 4de seizoen van “Batwoman” werden afgevoerd gezien de kijkers het massaal lieten afweten voor het derde seizoen, na de teleurstelling van het tweede seizoen. Actrice Ruby Rose had na 1 seizoen ook haar Batsuit aan de kapstok gehangen, en dat was blijkbaar een goede beslissing. Ook “Westworld” krijgt geen 5de seizoen en Netflix trok de stekker uit de “Resident Evil” serie omdat deze gewoon werd uitgespuwd door de kijkers en zowat niemand hier iets goeds over te vertellen had.Wat opmerkelijk was dat ook een serie als “Raised by Wolves” na het tweede seizoen werd afgevoerd, ook al waren de reviews een pak beter dan het eerste seizoen, maar de kijkers lieten het dan toch afweten en de serie is ook niet meteen de goedkoopste om te maken. “I Know What You Did Last Summer” wordt ook afgevoerd na een eerste seizoen. Een serie als “The Handmaid’s Tale” krijgt ook geen 6de seizoen, maar zij wisten dan de bui hangende was en hebben op 9 november 2022 de serie waardig kunnen afsluiten.

De hype serie van het moment is “Wednesday” van Tim Burton en het dansje van Jenna Ortega is zelfs al viraal aan het gaan op TikTok. Iedereen is er wild van. Een serie waar niemand wild van raakt is deze van “Willow” die na 2 episodes voornamelijk lauwe reacties kon vergaren. Een serie die het iets beter deed en eergisteren zijn laatste episode had van zijn eerste seizoen is deze van “The Peripheral” met Chloë Grace Moretz.

6 Comments

 1. Joris

  Wat mij betreft mochten er nog een paar 200 series erbij, bekijk gewoon wat er allemaal op Streamz staat, het is belachelijk.

  Reply
 2. Ward

  Zowel Stranger Things als The Handmaid’s Tale krijgen volgend jaar nog een laatste seizoen zoals gepland.

  Reply
  1. Chris

   Inderdaad en dat staat er toch ook, ze kunnen hun seizoen “afronden” maar er komt geen nieuw seizoen na de bestaande plannen. The Handmaid’s Tale kan haar laatste seizoen beginnen met seizoen 6 en Stanger Things met hun 5de seizoen 😉

   Source: https://editorial.rottentomatoes.com/article/renewed-and-cancelled-tv-shows-2022/

   Reply
 3. Rena

  De Wednesday serie is zaaaalig, echt de beste serie die ik heb gezien in een lange tijd.

  Reply
 4. Eddie

  Wanneer gaan ze een nieuw en 3de seizoen maken van Mindhunter?!?!

  Reply
 5. Ward

  In de tekst staat wel degelijk ‘Een serie als “The Handmaid’s Tale” krijgt ook geen 6de seizoen’. En bij Stranger Things lijkt het alsof het al is gestopt, omdat het tussen de lijst met reeds afgeronde series staat. Maar goed, allemaal niet zo belangrijk, ik kijk vooral uit naar het laatste seizoen van beide series 😁

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *