Raised by Wolves seizoen 2 trailer

Ik moet bekennen dat ik veel meer had verwacht van het ambitieus sci-fi-epos “Raised by Wolves” van Ridley Scott. Het was gemaakt met een waanzinnig hoog budget en had een interessante insteek met menselijke kinderen die werden grootgebracht door androïden op een verre planeet nadat de aarde werd vernietigd door een grote oorlog. Het heeft drama, angst, bitterheid, hoge emotie en zorgzame Android-ouders, geprogrammeerd om atheïstisch te zijn. Helaas weet ik niet zeker of dit op iets meer dan een koel intellectuele manier werd uitgewerkt.

Desalniettemin kon de pure ambitie van de serie en de visionaire regisseur achter de camera voldoende zijn om een deel van de fascinatie van het publiek voor deze 10 afleveringen op te eisen. Het was zeker genoeg om mijn interesse te wekken, maar het was zeker een teleurstelling om in de loop van de eerste 5 afleveringen moeite te hebben om verbinding te maken met de karakters. Laten we hopen dat het tweede seizoen lessen heeft getrokken uit hu eerste seizoen, ook al betwijfel ik dat Ridley Scott interesse heeft in andere meningen dan zijn eigen.

Na het zien van de trailer lijkt het er wel op dat iedereen elkaar kost wat kost wil vermoorden en dat de serie vooral inzet op ‘confrontatie’. Er zijn de androïden Moeder (Amanda Collin) en Vader (Abubakar Salim), die graag iedereen vermoorden om de kinderen te beschermen die ze zouden moeten opvoeden. Er is de nieuwe ijveraar Caleb (Jack Hawkins), die lijkt alsof zijn plan is om iedereen uit te schakelen die zich niet bekeert tot zijn zonnegod-religie. Er zijn alle buitenaardse monsters op de planeet, die ook honger hebben in alles wat leeft. Er is een enorm aantal van de “gedecentraliseerde” mensen waaronder Marcus (Travis Fimmel), die duidelijk veel, veel wapens hebben, evenals een geïmproviseerde gladiatorenarena. En last but zeker not least, is er het waanzinnige vliegende slangenmonster dat moeder baarde in de finale van seizoen één, waarvoor de officiële samenvatting van seizoen twee een nogal eufemistische term heeft voor; met name ‘natural child’.

Korte inhoud: In seizoen twee van Raised by Wolves sluiten Android-partners Mother en Father, samen met hun kroost van zes mensenkinderen, zich aan bij een nieuw gevormde atheïstische kolonie in de mysterieuze tropische zone van Kepler 22b. Maar het navigeren door deze vreemde nieuwe samenleving is slechts het begin van hun problemen, aangezien moeders ‘natuurlijke kind’ het weinige dat overblijft van het menselijk ras dreigt uit te roeien.

Op 3 februari 2022 zou het tweede seizoen van de serie te zien moeten zijn op HBO Max en Streamz. Ik zal hoe dan ook kijken.

*** Raised by Wolves season 2 trailer ***

2 Comments

 1. Chips & Cola

  Ik hou echt wel van deze show, van de beklijvende openingstitelsong tot de seizoensfinale. Het ziet er prachtig uit met zijn ietwat Moebius-esthetiek, en de personages en hun situaties zijn fascinerend. Normaal gesproken wil ik dat series als deze na een seizoen of twee worden afgerond, maar ik wil dat deze show nog lang verder gaat.

  Reply
 2. Bjorn

  Ik lag er niet van wakker. Ik heb het gevoel dat het nooit is geworden wat het wou zijn en ik denk dat veel van zijn “succes” te danken was aan een gebrek aan inhoud uit die quarantaine-productiehel. Als ik erover praat met een vriend die het heeft bekeken, lijkt het een soort sci-fi-Lost-kloon zonder de karakteropbouw.

  Ik zal meer geschokt zijn als het een seizoen 3 krijgt dan aan het einde van dit 2de seizoen met die slang.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *