Martial arts game Sifu krijgt een filmadaptatie

Degenen die videogames spelen, herinneren zich misschien van een game van eerder dit jaar met de naam “Sifu” (2022). De game is ontwikkeld door Sloclap en kreeg bij zijn release heel wat solide recensies voor zijn gameplay, maar kreeg ook wat kritiek omdat het iets teveel de kar van de Chinese cultuur zou willen voortduwen. Maar nu lijkt het erop volgens Deadline dat de game een verfilming krijgt.

Het is de John Wick-schrijver Derek Kolstad die met zijn productiebedrijf Story Kitchen de rechten heeft kunnen kopen na een heftige concurrentiestrijd. Kolstad zal ook het script schrijven en zet dus zijn elan van game-adaptaties verder, nadat hij ook al bezig is met de ontwikkeling van “Splinter Cell” en “Dungeons & Dragons”, naast een adaptatie van “Streets of Rage”. Een andere opmerkelijke toevoeging aan de kant van de producer is Jeff Ludwig, die ook de AMC-adaptatie van “Alan Wake” produceert.

De adaptatie van “Sifu” zou enerzijds opmerkelijk zijn omdat er heel weinig games zijn die uiteindelijk in een filmproductie herboren worden en anderzijds omdat het echt wel een opmerkelijk game is en de vechtscènes zouden perfect zijn voor een film. Het meest leuke aan de gameplay is dat het personage op magische wijze herrezen wordt nadat hij wordt gedood. De wederopstanding gebeurt op de plaats waar hij is gestorven, maar het personage is enkele jaren verouderd, waarna hun kracht toeneemt in verhouding tot de hoeveelheid schade die ze kunnen oplopen. Wanneer het personage sterft na het bereiken van een bepaalde leeftijdsdrempel is hij helemaal dood en moet je opnieuw beginnen.

Ik weet dus niet hoe ze dit in een live-action film zullen aanpakken. Met verschillende look-alike acteurs of met een reverse The Curious Case of Benjamin Button (2008) cgi. We zijn nog een paar jaar verwijderd van deze productie, dus het wordt nog te bezien wie de film uiteindelijk zal regisseren, want dat zal ook veel bepalen. Maar ik vermoed dat er veel Chinees bloed betrokken zal zijn bij deze productie.1 Comment

  1. Vince

    Dit lijkt een rol voor Donnie Yen, just sayin’

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *