Cocaine Bear is een beetje de ‘wat als’ van de horrorfilms

De horrorprent Cocaine Bear (2023) is de derde langspeelfilm in regie van actrice Elizabeth Banks, die na de muziekfilm Pitch Perfect 2 (2015) en de actie-reboot Charlie’s Angels (2019) zich nu waagt aan het horrorgenre. Het script is afkomstig van Jimmy Warden die eerder al meeschreef aan de geflipte The Babysitter: Killer Queen (2020).

Korte inhoud: Een drugcourier stort neer met zijn vliegtuig in een bos in Kentucky waar een beer zich tegoed doet aan de cocaïne aan boord. Dit resulteert in een gedrogeerde beer die op strooptocht gaat.

De film is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse zwarte beer van 80kg die stierf nadat hij in december 1985 een plunjezak vol cocaïne had ingenomen. De cocaïne werd uit een vliegtuig gedropt dat werd bestuurd door Andrew C. Thornton II, een voormalig narcotica-officier en veroordeelde drugssmokkelaar. Omdat zijn vliegtuig een te zware lading vervoerde sprong Thornton toen uit het vliegtuig met een defecte parachute en stierf. De beer werd drie maanden later in het noorden van Georgië gevonden naast 40 geopende plastic containers met cocaïne. De beer is momenteel te zien in de Kentucky for Kentucky Fun Mall in Lexington, Kentucky.

Dit is tevens de laatste film van Ray Liotta, die stierf tijdens de post-productie fase op 67 jarige leeftijd. In de film is tevens een rol weggelegd voor Keri Russell, Kristofer Hivju en Alden Ehrenreich. Voor de rest zijn er niet al teveel ronkende namen in deze productie die vermoedelijk ook niet zoveel heeft gekost, maar we kijken reikhalzend uit naar die eerste trailer.

Er zijn al heel wat films geweest met ‘killer bears’ maar misschien de meest bekende is The Edge (1997) met Alec Baldwin en Anthony Hopkins. De horrorfilm heeft in ieder geval een R-rating gekregen omwille van zijn bloederige scènes, dus ik vermoed dat de beer er een heuse bodycount zal verzamelen. Phil Lord en Christopher Miller waren op een gegeven moment ook betrokken bij het project maar uiteindelijk delen ze een producer-credit.4 Comments

 1. Kons

  Die trailer wil ik wel zien 😀

  Reply
 2. Sheepy

  Dit ziet er wel geschift uit maar leuk idee voor een horrorfilm.

  Reply
 3. Arte

  De beer ziet er wel wat fake uit 🙁

  Reply
 4. Shelli

  De trailer is lekker geschift 😀

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *