Josh Duhamel maakt intrede in gamewereld met The Callisto Protocol

Begin 2006 wou Glen A. Schofield reeeds het meest angstaanjagende horrorgame maken die hij zich kon voorstellen, en hij zocht zijn inspiratie in de wereld van ‘Resident Evil’ en films als Event Horizon (1997) en Solaris (1972). Het resultaat was ‘Dead Space’ (2008), de veelgeprezen en geliefde scifi-horrorgame die op verschillende manieren baanbrekend was, van de minimalistische HUD tot het beroemde geluidsontwerp en de score, en het art-design van de game.

Schofield richtte vervolgens Sledgehammer Games op en doet al jaren dienst bij verschillende ‘Call of Duty’ games sinds 2011. Meer recentelijk startte hij Striking Distance Studios op, met als eerste creatie ‘The Callisto Protocol’ (2022) dat deze week wordt gelanceerd. De game is een beetje een spirituele opvolger van ‘Dead Space’, die zelf op 27 januari 2023 een volwaardige remake krijgt.

Korte inhoud: In het nieuwe spel speelt Josh Duhamel als een 24e-eeuwse contractvrachtvervoerder die vracht vervoert tussen Europa en een gevangenis op Callisto. Tijdens een lucratieve laatste vlucht gaat een terroristische groep aan boord en het schip maakt een noodlanding op het oppervlak van Callisto. De transporteur en de terroristische leider (Karen Fukuhara) zitten opgesloten in de gevangenis, die wordt overspoeld door vijandige gevangenen die lijden aan een onbekende ziekte.

Voorafgaand aan de release van de game kunnen we Duhamel zijn CG-prestaties bewonderen in een live-action tv-spot. Als fan van ‘Dead Space’ kijk ik echt wel uit naar dit game. OP 2 december 2022 komt ‘The Callisto Protocol’ uit op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en pc.


1 Comment

  1. Bramstoker

    Dead Space moet één van de eerste games zijn die ik meermaals volledig heb uitgespeeld,ben dus wel benieuwd naar dit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *