Goodfellas acteur Ray Liotta sterft op 67-jarige leeftijd

We moeten toegeven dat we al een tijdje niets meer van Ray Liotta (1954-2022) hadden gehoord. De acteur was nog altijd wel bezig met tal van projecten, maar de laatste jaren toch voornamelijk in B-films zoals met Hubie Halloween (2020) en Broken Soldier (2022). Hij deed ook heel wat tv-werk en dook af en toe op in meer respectabele films in één of andere bijrol. Maar hij zal uiteindelijk bekend blijven voor zijn rol in Martin Scorsese’s Goodfellas (1990) en misschien ook als Shoeless Joe Jackson in de Kevin Costner film Field of Dreams (1989).

Volgens zijn vertegenwoordiger die het nieuws bevestigde, stierf de acteur in zijn slaap in de Dominicaanse Republiek tijdens de opnames van zijn nieuwste film Dangerous Waters, een B-film van ex-cameraman John Barr die na Allagash / Blood and Money (2020) zijn tweede langspeelfilm aan het draaien was. Tevens ook al met een oude Tom Berenger die de B-films ook weet op te stapelen. Maar kijk, indien ze geen betere filmprojecten in hun schoot krijgen geworpen, dan moet een acteur doen waarvoor hij is geboren, en dat is acteren in films – wat deze ook moge zijn.

Liotta werd geboren in New Jersey en achtergelaten in een weeshuis. Hij werd geadopteerd op zes maanden. Toen hij in zijn 40e was heeft hij uiteindelijk zijn biologische moeder ontmoet. Na kleine tv-rollen, ontving Liotta een Golden Globe-nominatie voor Something Wild (1986). Hij speelde nadien in Field of Dreams voordat hij de rol van Henry Hill speelde in Goodfellas. Maar één van mijn favoriete filmrollen die hij had vertolkt was deze in Cop Land (1997) met Robert De Niro. Hieronder zijn een aantal tweet van celebrities die zijn overlijden betreuren. RIP Mr. Ray Liotta.


Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *