Ricky Gervais krijgt veel kritiek voor zijn SuperNature op Netflix

Ricky Gervais‘ Netflix-komediespecial ‘SuperNature’ (2022) is pas een paar uur op de streamer uitgebracht, maar heeft al bakken kritiek gekregen vanwege een reeks grove en kwetsende transfobe grappen. Ricky wist vermoedelijk dat hij wederom de wind vanvoor zal krijgen en begon dan ook na 4 minuten al mijn zijn eerste moppen over transgenders. En ja, de show was hilarisch! Mensen die geen gevoel voor humor hebben kunnen deze stand-up best skippen.

Ik ga hier geen moppen in tekst weergeven, want komedie moet je zien en horen. Het heeft alles te maken met timing en levering van de grap en Ricky is een meester. Tegen het einde van de special geeft Gervais zijn redenering voor transgrappen door te zeggen: “Volledige openbaarmaking: in het echte leven steun ik natuurlijk transrechten. Ik steun alle mensenrechten, en transrechten zijn mensenrechten. Leef je mooiste leven. Gebruik je favoriete voornaamwoorden. Wees het geslacht dat je voelt dat je bent. Maar ontmoet me halverwege, dames: verwijder die penis. Dat is alles wat ik zeg.”

Gedurende de hele special klaagde Gervais ook over ‘cancel culture’ voor komieken en acteurs zoals Louis C.K., Liam Neeson en Kevin Hart – die allemaal nog steeds een lucratieve carrière in de showbusiness hebben. Netflix zorgde vorig jaar voor controverse na het uitbrengen van Dave Chappelle’s stand-upspecial ‘The Closer’, die gevuld was met transfoob materiaal. De meeste van de criticasters zijn individuen wiens Twitter profiel een pamflet is van social justice uitlatingen. Je vraagt je af waarom deze mensen uberhaupt naar een stand-up van Ricky kijken. Hij neemt NOOIT een blad voor de mond en gaat zowel tekeer tegen de grote mutinationals in een live Golden Globes show als tegen de man in de straat.

Ricky kreeg gelukkig ook veel bijval op Twitter, alsook van mensen dikke mensen en mensen met autisme, die te kennen gaven dat ze echt wel konden lachen met de humor die voor hun rekening was. Hieronder heb je er een aantal:

1 Comment

  1. Chapman

    Het eerste deel is grappiger dan de tweede helft vond ik, maar eigenlijk niks wereldschokkend. Hij deel zowat klappen uit aan iedereen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *